10. travnja 2009.

Velika nagrada 43. zagrebačkog salona

U iščekivanju rezultata arhitektonskog natječaja za Umjetničku akademiju u Splitu
glavna
Velika nagrada 43. zagrebačkog salona primijenjene umjetnosti i dizajna, po odluci je ocjenjivačkog suda, dodijeljena Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu.

Ova se nagrada dodijeljuje za inovativan pristup obrazovanju u dizajnu, obrazovanju koji je otvoren prema javnosti, društvenom kontekstu i javnom prostoru.

Splitska Umjetnička akademija svojim je radioničkim radovima nastalima od 2006. do 2008. godine, ponudila upravo to - nešto posve novo na području edukacije u dizajnu. Jedan od nagrađenih projekta je i projekt Nova Akademija čije detalje možete pogledati ovdje.

Preuzeto sa www.kulturpunkt.hr

Komentari - 2

NISAM

MISLIM DA CE DOBITI 1. MJESTO NETKO OD PROFESORA - ARHITEKATA ILI GOST - PREDAVACA SA SPLITSKOG FAX-A ARHITEKTURE, ILI EVETAUALNO ZG. FAX-A ARHITEKTURE. ZASTO ? ODGOVOR: NE ZNAM (CITAJ “NISAM”, PO “VLASKI”)

Iko Bokalić

“Inovativan pristup obrazovanju u dizajnu, obrazovanju koji je otvoren prema javnosti, društvenom kontekstu i javnom prostoru”

Autoru koji je vako lipo sadijo ovu verbalnu kobasičicu, svaka čast na maltene šejkspirovskon sintaksi! Ja bi još bi samo dometnijo da se pristup otvorijo ki cervikalni sfinkter prid vaginalni porođaj. Otvorijo se dvanest prstiju, a jedino je zericu DAS-u zamračijo.

Pun naramak lipizih sličica. Evo vrtin sve po redu i baš mi je teplo oko srca. I vuk izija magare.

Neven Mladinić, žena mu i svi neputi, Jurica te ini bio-aktivni članovi DAS-a bi svakako bili ovi pristup opredmetili u ingenioznom programu za Akademiju - instituciji od ključnog značaja za kultura grada Splita i ove mlade kvazi - državice; ali ljudi moji… Nije bilo kad! Nema se vrimena. Tribalo je brže - bolje, prija izbora raspisat šta više tizih takmičenjih. Zato, Vi kompanjoni s vakulteta, sa viškon slobodnog vrimena, nemate kad rastezat DAS-ove prikovažne rokove (jer DAS-u je, to svi znamo, rok svetinja).

————–

To šta ćemo za dvajest godina potrošit svu vodu i struju šta nan je onaj režim ostavija u dotu nema nikakve veze. Jer mi imamo ovu radnu omladinu Suverene Res Publicae Rvacke, koja će unda bit u najboljin godinan, latit se mašklina i srušit Staru Akademiju, da bi učinili Lišpu i još stariju! Jer ona šta su jin ostavili u dotu Jure i Neven neće više bit “in”.

Pozdravlja Vas svih

Iko Bokalić

P.S. Otvaran kladijonicu ko će dobit prvu nagradu za Akademiju! Ja mislin da Plejić/Pelivan imaju najbolji kojeficijent i ja na njih mećen 48 ćuna (inače bi glasa za Rvoja NJirića, al on je već dobijo, pa ne virujen da će jopet). AJMO LJUDI, da vidimo ko prati arkitekturu!

Upišite vaš komentar

bot