12. kolovoza 2009.

ČIPTalks

glavna
ČOVJEK I PROSTOR, vodeći hrvatski časopis za arhitekturu, organizira početkom listopada (2. i 3. listopada 2009.) drugo izdanje ČIPTalksa, javnih predavanja i diskusija o najvažnijim temama suvremene arhitekture i urbanizma. Pozvani su ne samo arhitekti i urbanisti, teoretičari i kritičari, nego i političari, novinari, inženjeri i dizajneri. No, za razliku od ostalih dužih formi, predavači će u samo dvadesetak minuta prezentirati svoje ideje ili projekte, a zatim sudjelovati na okruglom stolu, uz ravnopravno sudjelovanje publike.

ČIPTalks je jedina godišnja međunarodna konferencija, potpuno interaktivni format koji uživo kroz jedinstvene sadržaje okruglih stolova i diskusija predstavlja intelektualni izazov arhitektonskoj i srodnim strukama. ČIPTalks je prilika za susrete i razmjenu ideja s uglednim domaćim i stranim arhitektima, a ove godine organizira se u sklopu 44. zagrebačkog salona. Unutar tog okvira diskusije će se fokusirati na recentnu arhitektonsku produkciju u Hrvatskoj, osobito na pitanje aktualnog problema poimanja održivosti. Novi uvjeti arhitektonske produkcije uvjetovani financijskom krizom usmjeravaju pažnju na mehanizme koji utječu na rast suvremenih europskih gradova i utjecaj novih modela stanovanja na njihovu ekspanziju.

Na temelju svojih iskustava i koncepata o tim će temama na ČIPTalksu govoriti Carme Pinos, Helena Paver Njirić, Anna Poppelka, Shohei Shigematsu (OMA/NY), Sissil Morseth Gromholt (PUSHAK), Lea Pelivan i Toma Pleić (STUDIO UP), Mark Lee (JOHNSTON/MARKLEE), Arnaud Billard (TRANSSOLAR), Mikkel Frost (CEBRA), Kiel Moe (Northeastern University), Joseph Grima (Storefront for Art and Architecture), Mauricio Pezo i Sofia von Ellrichshausen te selektor ovogodišnjeg Zagrebačkog salona Hans Ibelings.

ČIPTalks će ove godine popratiti i internacionalni mediji među kojima valja istaknuti www.archdaily.com, dok su ostali partneri A10 Nizozemska, World Architecture Festival Barcelona, HIŠE (SLO), Kvart (RS), a od domaćih Radio 101,  www.gradimo.hr, www.kulturpunkt.hr, www.net.hr i časopis PLAN B.   ČIPtalks se održava 2. i 3. 10. u ZKM, Zagreb.

Komentari - 0

Upišite vaš komentar

bot