05. studenog 2009.

Na Svjetskom festivalu arhitekture u Barceloni nagrađena Produkcija 004

glavna1.jpg
Drugo izdanje Svjetskog festivala arhitekture (WFA) otvoreno je jučer u Barceloni. Na festival koji traje od 04.11. do 06.11. prijavljeno je više od 1600 arhitektonskih projekata iz cijelog svijeta podijeljenih u 16 kategorija od kojih za nagrade konkurira 260 projekata. O nagrađenima odlučuje žiri sastavljen od 57 renomiranih svjetskih arhitekata.

Projekti iz Hrvatske koji su prijavljeni na ovaj festival su: Hitna pomoć arhitekata iz Produkcije 004 i Župna crkva Sv. Luke Evanđeliste arhitekata Roberta Križnjaka i Romana Vukoje u kategoriji Civic and Community; Arena Zagreb arhitektonskog studija Upi2m, Sportska dvorana u Varaždinu arhitektonskog studija AG Planum, Višenamjenska sportska dvorana Žatika skupine arhitekata sa Zagrebačkog Arhitektonskog Fakulteta u kategoriji Sport; Projekt Biooctanic arhitektonskog studija Upi2m u kategoriji Future; Novi putnički terminal u Zagrebu arhitektonskog studija Kincl Ltd i Putnički terminal u Zagrebu arhitekata Tower 151 u kategoriji Future projects competition entry.

Žiri za kategoriju Civic and Community zaključio je da je suočen sa mnogo vrijednih projekata koji su neravnopravni jer je pojam civilnog nesustavno raspoređen u kvaliteti. Također su pokušali odgovoriti na pitanje kako odlučiti o važnosti dizajna naspram održivosti izgrađenih projekata. Na kraju je odučeno da je Hitna Pomoć u Zagrebu projekt koji je zaslužio nagradu jer zadovoljava sve kriterije važnosti javnog programa za dobrobit zajednice. Ili kako ga je Aaron Betsky definirao radi se o ”mašini, ne za življenje već za održavanje na životu”.

Čestitamo!

Komentari - 2

puno.hvala ma stvarno puno hvala

Samo podsjećam velepoštovani DAS da kasne više od godinu dana sa isplatom otkupa za urbanistički natječaj u Primoštenu!
I da, ponovit ću koliko je god puta potrebno!

bilotko

Kimplimenti! Zasluženo

Upišite vaš komentar

bot