24. studenog 2009.

Mobilnost, pristupačnost u europskim gradovima

glavna

Francuska Udruga gradova i sela umjetnosti i povijesti te gradova sa zaštićenim i očuvanim područjima (ANVPAH&VSSP) s partnerima Gradom Splitom, Veleposlanstvom Francuske u Hrvatskoj i Sveučilištima u Zagrebu i Splitu organizira 4. europske i meuresorne susrete pod nazivom

Mobilnost, pristupačnost u europskim gradovima koji će se održati u Splitu 26. i 27. studenoga 2009. u hotelu President u Splitu

Ti dani razmjene iskustava sadržaj su 4. europskog susreta o baštini te dio programa stalnih konferencija o upravljanju gradskom baštinom koju podržava nekoliko francuskih ministarstva: ministrarstvo vanjskihposlova i europskih integracija, ministarstva kulture, komunikacije, ekologije, energije, održivog razvoja mora. Ti će dani okupiti niz gradova i angažiranih zona, sve partnere sa kojima je uspostavljena suradnja (lokalne, nacionalne i meunarodne mreže, nevladine udruge, ministarstva, veleposlanstva i instituti), kao i eksperte s tog područja djelovanja.

Putem usporednog pristupa, ovaj seminar ima za cilj predstaviti povijest i kulturu kretanja, polazeći od specifičnosti starih povijesnih jezgri i različitih pristupa koji se odnose na upravljanje gradskim prijevozom:javni promet i osobni prijevoz, promocija „čistog” prijevoza i održivog razvoja, očuvanje baštine i jamstvo sigurnosti unutar povijesnih gradskih četvrti (sigurnost vezana za prijevoz, ali i pristupačnost u slučajuelementarnih katastrofe ili požara).

Zadovoljstvo nam je dostaviti Vam program tih susreta, kao i obrazac za prijavu, koji Vas molimo da nam pošaljete prije 25. studenoga.

Kotizacija za konferenciju se ne naplaćuje.

Program

— prijavnica (doc)

Komentari - 1

puno.hvala

Samo podsjećam velepoštovani DAS da kasne više od godinu dana sa isplatom otkupa za urbanistički natječaj u Primoštenu!

Upišite vaš komentar

bot