30. studenog 2010.

Otvorena Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata u 2010. i dodjeljene nagrada UHA-e za najbolja arhitektonska ostvarenja hrvatskih arhitekata u 2010.

glavna
U prostoru Palače Milesi u četvrtak 25.11. u 19.00 sati otvorena je Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata u 2010. koju Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA) tradicionalno organizira od 1984.godine. U skladu sa nastojanjem da se što više arhitektonskih manifestacija dešava u svim dijelovima Hrvatske UHA već nekoliko godina otvorenje Godišnje izložbe ostvarenja hrvatskih arhitekata i dodjelu nagrada organizira u svojim regionalnim društvima.

Izložbu su otvorili ispred Ministarstva kulture RH Radoslav Bužančić, pročelnik Konzervatorskog odjela u Splitu, predsjednik Udruženja hrvatskih arhitekata Hrvoje Hrabak i Jurica Jelavić, predsjednik Društva arhitekata Splita. Ceremoniju dodjele nagrada UHA vodila je Vanja Ilić, voditeljica Stručnog savjeta UHA, a nagrade je uručivao Damir Šimunović, član uprave tvrtke FEAL koja je bila glavni sponzor nagrada. Nagradu Viktor Kovačić za životno djelo uručio je Lenko Pleština, dekan Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.

Izložba je otvorena do 9.12.2010.
pon-pet 9-12h, 17-20h
sub 9-12h

Nagradu “VIKTOR KOVAČIĆ” za životno djelo kao najviše priznanje za cjelokupni životni opus, Udruženje hrvatskih arhitekata ove godine dodjeljuje uvaženom hrvatskom arhitektu prof.dr.sc. Edi Šmidihenu.
2010-smidihen_muzej_sarajevo.jpg

Nagrada “NEVEN ŠEGVIĆ” za najuspješniji publicistički, kritički, znanstveno - istraživački i teorijski rad na području arhitekture i urbanizma u 2010. godini dodjeljena je dr. Tomislavu Premerlu za ukupni znanstveno-istraživački i publicistički rad na području arhitekture i urbanizma, (Recentno: urednik izdanja Hrvatska arhitektura u XX stoljeću, zbornik radova, Matica hrvatska)
2010-premerl.jpg
Nagrada ‘BERNARDO BERNARDI’ za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja dodijeljena je:
Nikoli Bašiću za Spomen obilježje kornatskim vatrogascima na otoku Kornatu
2010-nbasic_spomenobiljezje_kornat.jpg
Lei Pelivan i Tomi Plejiću iz STUDIA UP te Ivani Franke i Silviu Vujičiću za Poslovnu zgradu sjedišta Spectator Grupe u Zagrebu.
2010-studio-up_spectator-hq.jpg
Nagradu “DRAGO GALIĆ” za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture u 2010. dobili su:
Marija Burmas i Ivo Lola Petrić za Višestambenu građevinu POS u Vrgorcu.
2010-burmas-petric.jpg
Godišnja nagrada ‘VIKTOR KOVAČIĆ’ za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje u 2010. dodijeljena je:
Igoru Franiću za Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu
2010-msu.jpg
i
Mariu Perossi za Gradsku sportsku dvoranu u Novigradu.
2010-mario-perossa_gradska-sportska-dvorana-novigrad.jpg
Ostvarenja iz 2010. godine valorizirao je Stručni savjet Udruženja hrvatskih arhitekata u sastavu; voditeljica Vanja Ilić d.i.a. (Zagreb), Dario Gabrić d.i.a. (Split), Miroslav Geng d.i.a. (Zagreb), Petar Mišković d.i.a. (Zagreb), Silvije Novak d.i.a. (Zagreb), Karin Šerman d.i.a. (Zagreb), Andrej Uchytil d.i.a. (Zagreb).

Komentari - 1

Santhosh

Dej ti najprej še eno fotko prpleii, da se res vidi, kakšno šminko si si ti to nabavla Nagrada, seveda! Sem si jo prislužila

Upišite vaš komentar

bot