11. travnja 2011.

Geopolitičke granice

glavna
Geopolitičke granice

Rok za prijavu po povoljnijoj natječajnoj pristojbi je do 12.04.2011 i iznosi 220 kuna (30 eura)
a u razdoblju od 13. travnja do 26. travnja pristojba će iznositi 330 kuna (45 eura).

Pozivamo vas da pogledate tko su pobjednici prvog natječaja iz ciklusa - Urbane granice te da

ih malo bolje upoznate na www.think-space.org/competitions/urban-borders/.

Geopolitičke granice:
Drugi natječaj, poziva natjecatelje na kreiranje - Nove globalne granice - kroz kritička promatranja graničnih područja kao laboratorija novih modela suživota, i sukoba kao sredstva ponovnog promišljanja umjetničkih praksi.

Žirator natječaja je Teddy Cruz, američki arhitekt porijeklom iz Gvatemale i direktor arhitektonske prakse estudio teddy cruz iz San Diega u SAD-u, čiji rad proizlazi iz istraživanja koncipiranog oko pojma Političkog ekvatora.
Politički ekvator je uvod u mnoge od lokalnih radikalizama, razasutih diljem kontinenata, sugerirajući da će se neki od najrelevantnijih projekata za unapređenje društveno-ekonomske uključivosti roditi ne u zonama obilja već u zonama oskudice, usred kakvog sukoba oko geopolitičkih granica, prirodnih resursa ili marginaliziranih zajednica.
Rok za predaju radova je u utorak, 26. travnja, a rezultati će biti objavljeni u utorak, 10. svibnja, na službenim stranicama programa Misli prostor / Think Space.

Nagrade:
1.nagrada 1000 €
2.nagrada 700 €
3.nagrada 350 €
Medijski pokrovitelj ORIS osigurao je i ORIS paket koji uključuje godišnju pretplatu na Oris - časopis za kulturu i arhitekturu te slobodan ulaz na Dane Orisa u listopadu 2011. u Zagrebu za sve nagrađene tijekom 4 natječaja.

Pozivamo Vas da se pridružite programu i sudjelujete u aktualnom natječaju Geopolitičke granice. Sve informacije o prijavi, propozicijama i natječajnom zadatku možete naći na Internet adresi: http://www.think-space.org/competitions/
Sve pristigle radove možete pogledati i u Think Space galeriji.

Dodatne informacije o programu Misli prostor / Think Space: Granice dostupne su na internet adresi http://www.think-space.org/.

Ujedno vas želimo podsjetiti na sljedeći natječaj iz ciklusa Misli prostor/Think Space

Ekološke granice - 17.05.2011

Žirator François Roche

Komentari - 0

Upišite vaš komentar

bot