28. rujna 2011.

Početak ciklusa predavanja ‘Misli o čuvanju moderne arhitekture’

 Segvic

Predavanjem profesora dr.sc. Andreja Uchytila o profesoru Nevenu Šegviću Društvo arhitekata Split započinje ciklus predavanja ‘Misli o čuvanju moderne arhitekture’ čime se referira na polemiku Vinka Brajevića i Koste Strajnića u Dubrovniku iz 1931. godine (’Misli o čuvanju dalmatinske arhitekture’).

Predmet te polemike je pitanje odnosa definiranog urbanog tkiva baroknog Dubrovnika i prijedloga za Kursalon arhitekta moderne, Nikole Dobrovića. Upozoravamo da vječna bitka staro - novo ovisi o definiciji što je uopće staro. Prenesemo li ovo pitanje u lokalni kontekst, stečevina splitske moderne našla se u vakuumu između povijesno afirmirane baštine i suvremene izgradnje. Trenutna situacija odaje nepažnju prema modernoj arhitekturi i njenoj važnosti, a ovim ciklusom je želimo staviti na pijedestal koji zaslužuje.

Arhitekti čijim opusom se bave predavanja su uglavnom djelovali u Dalmaciji, a njihov rad je značajan za doprinos modernoj arhitekturi u Hrvatskoj.
Predavanja će obuhvatiti radove slijedećih arhitekta: Neven Šegvić, Ivo Vitić, Ivo Radić, Lovre Perković, Frano Gotovac, Mladen Kauzlarić, Harold Bilinić i Lavoslav Horvat.

Predavanje će se održati utorak, 4. listopada u 20 sati u prostorijama Društva arhitekata Split (Starčevićeva 24c).

— POZIVNICA (pdf)

Komentari - 2

?

Pa naravno da mogu. Ja ću doć :-)

...

Mogu li studenti doć?

Upišite vaš komentar

bot