27. siječnja 2012.

Međunarodni znanstveni skup “Promišljanje urbanizma”

Zagreb, 07. prosinac 2012.

Međunarodni znanstveni skup Promišljanje urbanizma održati će se u sklopu manifestacije Sezona urbanizma. Temeljni zadatak ovog skupa je postavljenje pitanja i istraživačko promišljanje budućnosti urbanizma.

Promišljanja urbanizma doprinos su predlaganju aktivnosti za poboljšanje stanja u prostoru, a posebito revitalizaciji i jačanju položaja urbanizma u unapređenju oblikovanja i korištenja gradskog prostora, očuvanju kontinuiteta prostornih i materijalnih vrijednosti, vraćanju socijalne osjetljivosti prema urbanom, reguliranju uvjeta planiranja urbanog i dr. Prednost imaju teme kojim se sagledavaju bitne promjene i trendovi razvoja gradova u proteklih 20 godina te predlažu rješenja i poboljšanja planiranja i postupanja.

Pozivamo vas da predložite unapređenja metoda planiranja, modele upravljanja i učinkovita određenja odabira optimalnih uvjeta korištenja i zaštite urbanog prostora. Usmjerujuća područja znanstvenih promišljanja budućnosti planiranja gradova su: antropogeno i prirodno, javno i privatno, globalno i tranzicijsko, staro i novo, kreativno i normativno i dr.

Vjerujemo da je moguće redefinirati urbanističke teorije, one najbolje zasade koje su ostale utisnute u kvaliteti prostora Hrvatskih gradova od baštinjenih urbanih jezgri do planerskih načela teorije moderne, te da je ostvariva skladna i opće prihvatljiva nova urbanizacija.

Međunarodni znanstveni skup, u programskoj je nadležnosti Znanstvenog odbora, neovisnog u svom radu, kojeg čine (abecednim redom): Branka Aničić, Dafne Berc, Tihomir Jukić, Sonja Jurković, Zlatko Karač, Srečko Pegan i Ivana Šverko.

Sva pitanja vezana uz Međunarodni znanstveni skup “Promišljanje urbanizma” možete uputiti na sezona-mzs@uha.hr

Poziv za ovaj skup možete skinuti OVDJE.

— poziv (pdf)

Komentari - 0

Upišite vaš komentar

bot