28. ožujka 2012.

Ispravak netočnih informacija - „Natječaj za izradu idejnog rješenja obuhvata gradskog projekta br. 2: Gradska luka – istočna obala u Splitu“

Povodom članka objavljenog u dnevnom listu „Slobodna Dalmacija“ dana 24.03.2012.g., na 20. stranici, pod naslovom „Na internetu objavili natječajni rad istočne obale“ , Društvo arhitekata Split negira neistinitu tvrdnju da će „prvi krug žiriranja bit ove subote i nedjelje, a drugi krug od 13 do 15 travnja.“.
Naime, navedeni datumi žiriranja su netočni te nepotrebno unose konfuziju među natjecatelje i javnost. S obzirom na važnost ovog Natječaja, neprovjerenim i netočnim informacijama te senzacionalističkim pristupom nanosi se šteta, u prvom redu natjecateljima, a zatim i Gradu Splitu i Društvu arhitekata Split.

Što se tiče „natječajnog rada“ objavljenog uz gore spomenuti tekst, ukoliko se utvrdi da je isti zaista predan na „Natječaj za izradu idejnog rješenja obuhvata gradskog projekta br. 2: Gradska luka – istočna obala u Splitu“, isti će biti sankcioniran sukladno Pravilniku o natječajima s područja arhitekture i urbanizma i Općim uvjetima Natječaja.


Predsjedništvo Društva arhitekata Split

Komentari - 11

[2] 1 » Show All

svimigodo

šutnja je zlato…imam pouzdane informacije da će ih objavit već iduće godine u proljeće, taman pred lokalne izbore, mudro su to smislili

[2] 1 » Show All

Upišite vaš komentar

bot