27. travnja 2012.

Društva arhitekata Splita: novi vizualni identitet, časopis i “update” weba

Predstavljamo novi vizualni identitet Društva arhitekata Splita, rad dizajnerice Rafaele Dražić. Izrada je inicirana od uredništva časopisa DAS-a u suradnji s web uredništvom.
Novi vizualni identitet označava i novo, proaktivnije djelovanje  samog Društva koje će se isključivo bazirati na konstruktivnom djelovanju, konkretnom radu te unaprijeđivanju društva i struke kroz razne inicijative, projekte te publikacije.

Logo_sistem
Varijacije logotipa

DAS_vizalni__identitet

Nova vizitka i memorandum

Časopis

Prvi publicirani produkt tog novog stava jest upravo 1. broj DAS-ovog časopisa, koji se sadržajno temelji na aktualnim temama grada Splita i regije, s posebnim fokusom na teme koje su predmet  DAS-ovih rasprava i djelovanja. Časopis je napravljen pod direkcijom uredništva koje tvore Hrvoje Bartulović, Mislav Kuzmanić i Samuel Martin, a dizajn časopisa je djelo Rafaele Dražić. Prenosimo opis koncepta časopisa od strane autorice dizajna;

“Jedna od specifičnosti DAS časopisa je način distribucije, zbog čega časopis zauzima jedan od najstandardinijh formata - A5 čije korice “imitiraju” logiku razglednice: prednja strana je uvijek namijenjena velikoj fotografiji na koju je aplicirana ekstenzija logotipa Društva, a na poleđini je prostor za adresu i poštanski žig kako bi se samostalno, bez koverte, mogao slati poštom.

Časopis koristi i minimalne tehnološke mogućnosti: otisnut u jednoj boji na najekološkijem papiru te uvezan tzv. omega klamanjem kako bi jednom postao dio nekog većeg registra.”

Izborom tema i autora te specifičnim stavom željela se izbjeći neselektivna afirmaciju te su se otvorila vrata stručnoj kritici koja je prijeko potrebna u današnjoj struci i društvu.
Nadamo se da je ovaj 1. broj samo početak nečeg što bi s vremenom moglo dati veliki doprinos stručnoj misli na lokalnoj, regionalnoj, ali i nacionalnoj razini.

casopis 1

casopis 2

casopis 3

casopis 4

casopis 5

Web

Uvedene su neke novosti i na web stranici Društva arhitekata Splita. Naglasit ćemo neke važnije sadržajne izmjene:

- Post It: rubrika osobnih mišljenja u kojoj će pojedinci iznositi osobna mišljenja na aktualne teme i događaje. Ideja je da se poveća raznolikost mišljenja koja su neovisna o stavovima predsjedništva DAS-a. Kao i što je u samoj rubrici napomenuto, takva mišljenja ne reflektiraju stav predsjedništva. Zadnji postovi rubrike “Post It” bit će vidljivi u plavom pravokutniku na početnoj stranici.

- MASA: napravljena je rubrika mlade sekcije DAS-a. Ideja je inicirana da se kroz nju da prostora za prezentaciju rada, djelovanje i afiniteta mladih arhitekata i studenata arhitekture. Zadnji postovi rubrike “MASA” će također biti vidljivi u plavom pravokutniku na početnoj stranici.

- Pismo predsjedništvu: rubrika u kojoj se mogu slati mišljenja, prijedlozi ili pitanja predsjedništvu DAS-a. Ona je inicirana da bi se olakšala komunikacija između članova DAS-a, zainteresirane javnosti i samog predsjedništva. Kao i što je napomenuto u samoj rubrici, u obzir ćemo uzimati samo smislena i konstruktivna pitanja koja ulaze u domenu našeg djelovanja.

Također, “update”weba je otvorio mogućnost predstavljanja sponzora i partnera na krajnje desnoj traci web stranice.
Za informacije i Katalog komercijalnih usluga, kontaktirajte nas na info@d-a-s.hr

Komentari - 0

Upišite vaš komentar

bot