04. listopada 2013.

Važnost i uloga tehničke struke u osiguravanju i ostvarivanju pristupačnosti - prava osoba s invaliditetom

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom
u suorganizaciji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj (UNDP) i Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske organizira stručni skup koji će se održati u utorak, 15. listopada 2013., u Franjevačkom klerikatu (dvorana, prizemlje), Zajčeva bb, Split s početkom u 10,00 sati. 

Pristupačnost fizičkog okruženja osnovni je preduvjet ostvarivanja svih drugih prava osoba s invaliditetom. Osobe s invaliditetom različitih oštećenja imaju različite potrebe kad se radi o elementima osiguravanja pristupačnog okruženja. Vrlo često se propisi ne poštuju i nedovoljno primjenjuju u području pristupačnosti.

 

Skup je organiziran s namjerom da se stručnjaci s područja Splitsko dalmatinske i Dubrovačko neretvanske županije, koji na neposredan način u svakodnevnom radu utječu na osiguravanje elemenata pristupačnosti građevinama osobama s invaliditetom različitih oštećenja, informiraju o novim saznanjima i iskustvima osoba koje to koriste u svakodnevnom životu, kao i o primjeni stručnih znanja kojima raspolažu o ovim važnim pitanjima.

 

Prisustvovanje skupu je bez kotizacije!

 

Sudionici skupa mogu ostvariti dva boda sukladno odredbi Pravilnika o stručnom ispitu te upotpunjavanju i usavršavanju znanja osoba koje obavljaju poslove prostornog uređenja i graditeljstva (NN 24/2008), Tablici bodovnih vrijednosti kategorija unapređivanja i usavršavanja znanja r.br. 11.

 

Molimo vas da svoj dolazak i prijavu pošaljete na e-mail: ured@posi.hr  ili fax: 01/6177 901 najkasnije do nedjelje, 13. listopada 2013. godine.

 

U prilogu je program skupa i obrazac prijave.

Komentari - 0

Upišite vaš komentar

bot