01. studenog 2013.

REAKCIJA DRUŠTVA ARHITEKATA SPLITA NA NAJAVU UREĐENJA SPLITSKE TRŽNICE

Povodom medijskih napisa, Predsjedništvo Društva arhitekata Splita mišljenja je da planirana procedura i način rješavanja prostora splitske tržnice uvelike smanjuje kvalitetu i degradira kompaktnost jednog od najvažnijih gradskih prostora u pogledu njegove funkcije, estetike i općeg potencijala.

Prostor splitske tržnice kontaktni je prostor Dioklecijanove palače i jedinstvena cjelina te ga kao cjelinu treba i sagledavati. Bilo kakvo parcijalno rješavanje bez jasnog kriterija kvalitete nije prihvatljivo.

S obzirom na prije navedene činjenice i očigledno stvaranje atmosfere negiranja kulture natječaja,  Predsjedništvo Društva arhitekata Splita deklarativno naglašava da je jedini prihvatljiv i društveno odgovoran način za dobivanje najboljeg i strukovno najprimjerenijeg rješenja, kako prostora splitske tržnice, tako i bilo kojeg drugog važnog gradskog prostora, javni natječaj.

 

Predsjedništvo Društva arhitekata Splita

Komentari - 2

Vedran Jukić, dipl.ing.arh.

Lijepo je biti osviješćen i participirati, a čim toga nema, dolaze na scenu oni koji zamjenjuju struku i to je tako normalno. Dugo će još trebati da se razbudimo…

željko

Lijepo je vidjeti kako se struka probudila! Svaka čast!!

Upišite vaš komentar

bot