07. veljače 2014.

BORROWORROB: In Search of Symmetry; konferencija i natječaj

U sklopu izložbe Borroworrob: In Search of Symmetry, Peter Macapia i HDLU organiziraju konferenciju i natječaj za eseje (prezentacije) ili performanse na temu grada, valute i prostora. Konferencija će se održati 08.03.2014. u Zagrebu, a organizirana je u dva dijela, prema sljedećim temama:
1) Doubling Space: Kako pojedinac udvostručuje, ponavlja i ’savija’ prostor grada? Kako ga razvija i reproducira?
2) Space as Asset: Kako će se umjetnost uključiti u trenutne globalne ekonomske tokove i one koji se tek pojavljuju? Kako će ta uključenost utjecati na grad i logiku prostora na lokalnoj i međunarodnoj razini?

Sudjelovanje na konferenciji potrebno je prijaviti u vidu sažetka prezentacije osvrta na neku od ove dvije teme. Rok za dostavu sažetaka je 21.02.2014., a popis odabranih prezentacija bit će objavljen 23.02.2014. Uvodne prezentacije konferencije održat će Vito Acconci, Franklin Boyd, Ana Hušman i Paolo Cirio.

Sve potrebne informacije o konferenciji, sudjelovanju i prijavama možete pronaći ovdje.

Francis Alys, Sometimes Making Something Leads to Nothing, 1997, Mexico City

U sklopu spomenute izložbe i konferencije također se provodi natječaj dizajniranja valuta: Currency for the Conflict of Space. Sudionici se pozivaju da izrade papirnate novčanice, instalacije ili performanse na temu geopolitike prostora. Početak podnošenja prijava je 15.02.2014., a zadnji dan za predaju rješenja je 01.03.2014.

Ako bi papirnate valute bile prostor, kako bi ih netko koristio u zamjenu? Može li svaka strana predstavljati različitu vrijednost ili funkciju? Može li pritom pojedina strana biti iskorištena samo na posebnim mjestima? Kakva se prostorna distribucija javlja kroz funkciju novčanice?

Pristigli odabrani radovi bit će izloženi u HDLU od 05. do 27. ožujka 2014.

Detalje o natječaju i prijavama potražite ovdje.

Tijuana, granica USA-Mexico

 

Komentari - 0

Upišite vaš komentar

bot