26. veljače 2014.

Javna tribina ‘Europska prijestolnica kulture- prednosti i izazovi’ u Domu mladih u Splitu

Budući da je grad Split jedan od potencijalnih prijavitelja na natječaj ‘Europska prijestolnica kulture 2020.’, ukazuje se potreba javne rasprave o prednostima i izazovima ovog projekta za Grad i lokalnu kulturu (institucionalnu i izvaninstitucionalnu).
Zbog toga će se u petak, 28.02.2014. u 17 sati održati javna tribina pod nazivom ‘Europska prijestolnica kulture- prednosti i izazovi’ u galeriji Multimedijalnog kulturnog centra Doma mladih Split (Ulica slobode 28), na koju su pozvani svi zainteresirani.

Gosti tribine bit će predstavnici projekta Maribor Europska prijestolnica kulture 2012.:
- Peter Tomaž Dobrila, inicijator i koautor projekta Maribor EPK 2012., udruga EPEKA
- Miha Horvat, Fundacija son:DA, Maribor
- Marko Brumen, producent/projekt menadžer, Maribor, i
- Igor Baković, savjetnik Grada Splita za kulturu i znanost

Osim predstavnika iz Maribora, na tribini će sudjelovati i predstavnici kulturnih vijeća Grada Splita, Platforme Doma mladih, kao i splitske institucionalne i izvaninstitucionalne kulture.

plakat_javna tribina

Tribina se održava u sklopu projekta  ‘Civilno-javna partnerstva u kulturi i hibridne institucije’ kojeg provodi Savez udruga ‘Operacija Grad’ (Zagreb) u partnerstvu sa organizacijama ‘Art Radionica Lazareti’(Dubrovnik), ‘Drugo more’ (Rijeka), ‘Savez udruga Rojc’ (Pula) i ‘Koalicija udruga mladih’ (Split), uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Organizatori tribine su Koalicija udruga mladih i Platforma Doma mladih.

Komentari - 0

Upišite vaš komentar

bot