05. ožujka 2014.

Poziv za sudjelovanje na izložbi i simpoziju ‘City|Data|Future’

Objavljen je poziv za sudjelovanje i suradnju na izložbi i simpoziju ‘City|Data|Future’ koji će se održati u prostorima Telecom Italia Future Centre u Veneciji od 24. rujna do 7. listopada 2014. godine. Jednodnevni simpozij bit će održan 25. rujna 2014.

Izložbom ‘Interactions in hybrid urban space: the UrbanIxD exhibition’ nastavlja se aktivnost projekta UrbanIxD koji svoja istraživanja temelji na gradovima budućnosti koji će sadržavati kompleksne mreže međusobno povezanih heterogenih tehnologijskih sustava. Taj hibridni grad neprestano će dobivati nove mogućnosti, kapacitete prikupljanja i generiranja podataka, a u tako kaotičnom sustavu se nova i rastuća dizajnerska praksa, dizajn interakcija u urbanom okruženju, fokusira na korištenje novih tehnologija na javnim gradskim prostorima. Podaci postaju nositelji nove ekonomije, stoga se dizajnerska praksa suočava s izazovom davanja smisla i značaja podacima te pronalaženjem rješenja koja će omogućiti transparentnost podataka i njihovu upotrebljivost građanima.

Organizatori  izložbe pozivaju autore čiji radovi nude kritički osvrt na interakcije u urbanim hibridnim prostorima, uz spekulaciju o mogućim budućim scenarijima koje građani grada budućnosti mogu očekivati. Rok za prijavu radova i sudjelovanje na izložbi je 1. travnja, a za sudjelovanje na simpoziju 15. svibnja 2014. godine.

Više o projektu, izložbi i simpoziju saznajte ovdje.

citydatafuture

Europski projekt ‘UrbanIxD: Designing Human Interactions in the Networked City’ odvija se tijekom 2013. i 2014. godine za Europsku komisiju pod programom ‘Buduće i novonastajuće tehnologije’, a Odsjek za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu jedan je od četiri europske institucije koje sudjeluju u projektu, uz Sveučilište Napier u Edinburghu, Sveučilište u Aarhusu i Telecom Italia.

Komentari - 0

Upišite vaš komentar

bot