22. ožujka 2014.

Konferencija ARTUR (Arhitektura i turizam) u Zagrebu

U četvrtak, 27. ožujka 2014. u Hotelu Westin u Zagrebu bit će održana konferencija ARTUR (Arhitektura i turizam) na temu Turistički prostor: grad i regija.

Konferenciju organizira Društvo arhitekata Zagreba u sklopu projekta ARTUR nastalog u suradnji s Institutom za turizam, Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju, Društvom arhitekata Zadra, Društvom arhitekata Dubrovnika i Društvom arhitekata Istre. Kroz tri multidisciplinarna panela stručnjaci iz područja arhitekture, dizajna, turizma, ekonomije i drugih relevantnih struka problematizirat će grad i regiju kroz teme ‘Kreativnost i participacija’, ‘Održivost’ te ‘Ambijentalna vrijednost destinacija’. Završna konferencija ARTUR također prezentira rezultate okruglog stola održanog u Zagrebu te triju radionica u Zadru, Dubrovniku i Puli, koji će biti uvod u diskusiju konferencije.

artur

Sudjelovanjem na konferenciji polaznici ostvaruju 2 boda ’sukladno odredbi pravilnika o stručnom ispitu te upotpunjavanju i usavršavanju znanja osoba koje obavljaju poslove prostornog uređenja i graditeljstva, Tablici bodovnih vrijednosti kategorija unapređivanja i usavršavanja znanja r.br. 11′. Potvrdu o sudjelovanju izdaje DAZ.

U dvorani Uvertira za vrijeme trajanja konferencije moguće je pogledati predstavljanje programa URBANIZAM OTOKA kroz dvije urbanističke teme: ‘Urbanistički planovi u sklopu programa etno eko-sela na otocima Hvaru i Braču’ (APE d.o.o.) i ‘Planirano talijansko naselje Ubli, 30-ih godina 20. stoljeća’ (Azra Suljić, ASK Atelijer) te izložbe ‘Nedovršene modernizacije, segment turizam’ (Maroje Mrduljaš, Vladimir Kulić) i ‘Interijer i destinacija’ (Robert Križnjak, Martina Križnjak).

Na konferenciju su pozvani svi zainteresirani djelatnici lokalnih samouprava, turistički djelatnici, dužnosnici i udruge, urbanisti, arhitekti, investitori i developeri, konzervatori, dizajneri, umjetnici, sociolozi, ekonomisti, pravnici, stručnjaci za zaštitu okoliša, građani kao tvrtke i obrti u turizmu, a prijavnicu možete preuzeti ovdje.

Više o konferenciji i programu saznajte na www.artur.d-a-z.hr.

— prijavnica_artur (docx)

Komentari - 0

Upišite vaš komentar

bot