13. travnja 2014.

Forum Akupunkture grada u Zagrebu

24. travnja 2014. godine (četvrtak) u Muzeju Mimara u Zagrebu održat će se jednodnevni Forum Akupunkture grada u organizaciji Društva arhitekata Zagreba, s partnerima Kulturnim Frontom iz Beograda, oragnizacijama Public Room iz Skoplja i Public Room iz Sarajeva te Društvom arhitekata Splita. Tema Foruma je ‘Nove prakse za urbani dizajn’.

city acupuncture split

Na Forumu će se kroz predavanja, prezentacije i panel diskusiju propitivati metodologija te socijalne, kulturne i političke urbane prakse koje koriste participativne metode u oblikovanju životne sredine na regionalnoj i europskoj razini, kroz otvoren, fleksibilan i multidisciplinaran pristup kojim se grad mijenja iznutra. Između ostalih, na forumu će sudjelovati članovi uhodanih europskih kolektiva s iskustvom dizajniranja prostora i procesa kojima se današnji grad može preoblikovati, poput udruga La 27e Region i Collectif ETC iz Francuske, Studia Basar iz Rumunjske, KesselsKramer iz Nizozemske, te projekata Cultural Acupuncture Treatment For Suburbs za Srednju i Istočnu Europu i City Acupuncture za Južnu i Jugoistočnu Europu, čija se posljednja radionica održala u listopadu 2013. godine upravo u Splitu.

program

Sudjelovanje na Forumu je besplatno, a prijavnicu možete preuzeti ovdje. Više o projektu City Acupuncture saznajte na službenim stranicama organizacije.

— prijavnica_ca_forum (docx)

Komentari - 0

Upišite vaš komentar

bot