23. travnja 2014.

Izložba „Vizualiziranje Venecije/Zadra”

Poštovani,

pozivamo Vas na otvorenje izložbe „Vizualiziranje Venecije/Zadra” koje će se održati u srijedu, 23.4.2014. u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu.

Izložba prati istraživanja kroz niz lokacija (cantieri), na aplikativnim primjerima ispitanim tijekom tri godine istraživanja. Gledajući izložbu posjetitelji mogu pratiti zbivanja u određenim dijelovima Venecije: u bloku oko crkve Sn. Giovanni e Paolo i u bloku Accademie di belle arti, zatim u zoni Giardini della Biennale te u zoni Arsenala. Na panoima su prikazane transformacije odabranih odlomaka građevnog tkiva povijesne Venecije, kako u urbanom tako i arhitektonskom mjerilu, omogućujući posjetitelju prostornu i vremensku iskustvenu dimenziju, realizirane kroz dvostruke registre čitanja: arhivski dokumenti i digitalne rekonstrukcije (2D nacrti i 3D makete).

Na tragu ovog istraživanja Društvo arhitekata Zadra je prikupilo dokumentaciju o promjenama javnih prostora u povijesnoj jezgri Zadra, kroz nekoliko stoljeća.

Bit će nam iznimna čast da nam se pridružite na otvorenju druge od tri izložbe što ih organizira Društvo arhitekata Splita u suradnji sa Sveučilišnom knjižnicom.

1_.jpg

Komentari - 0

Upišite vaš komentar

bot