29. travnja 2014.

Dodijeljene nagrade UHA-e za najbolja arhitektonska ostvarenja 2013.

28. travnja 2014. godine Udruženje hrvatskih arhitekata dodijelilo je nagrade za najbolja arhitektonska ostvarenja u razdoblju od 1. rujna 2012. do 15. rujna 2013. godine. Nagrađena ostvarenja izabrana su među 99 prijavljenjih radova i, naposlijetku, 13 nominiranih u četiri kategorije za nagrade (Viktor Kovačić, Drago Galić, Bernardo Bernardi, Neven Šegvić). Istodobno je otvorena i Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata.

Nagrada ‘Viktor Kovačić’ za životno djelo dodijeljena je prof. dr.sc. Marijanu Hržiću.

Marijan Hržić

Nagradu ‘Viktor Kovačić’ za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva za 2013. godinu dobio je Arhitektonski biro Turato (autorski tim: Idis Turato, Ida Križaj, Marko Liović, Josip Mičetić, Ana Staničić) za Sportsku dvoranu i Trg glagoljaša u Krku.

Dvorana i trg u Krku

Nagradu ‘Drago Galić’ za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture dobio je Studio 3LHD za kuću V2 u Dubrovniku.

kuća v2, dubrovnik

Nagradu ‘Bernardo Bernardi’ za najbolje ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja dobili su Damir Gamulin, Margita Grubiša, Marin Jelčić, Igor Presečan, Zvonimir Kralj i Ivana Žalac  za Gradsku knjižnicu u Labinu.

Labin knjižnica

Knjižnica Labin 2

Nagradu ‘Neven Šegvić’ za  publicistički, kritički, znanstveno-istraživački i teorijski rad na području arhitekture dijele dr.sc. Zrinka Paladino za knjigu ‘Lavoslav Horvat: Kontekstualni ambijentalizam i moderna’ i dr.sc. Borka Bobovec za monografiju ‘Miroslav Begović’.

neven šegvić

Komentari - 0

Upišite vaš komentar

bot