26. svibnja 2014.

Treća Think Space Nekonferencija u Laubi

Društvo arhitekata Zagreba poziva Vas na treću Think Space Nekonferenciju u Laubi - kući za ljude i umjetnost, koja će se održati u Zagrebu od 11. do 13. lipnja 2014.
Ovogodišnji Think Space ciklus pod krovnom temom Novac | Money, kojeg su vodili gosti kustosi Ethel Baraona Pohl i Cesár Reyes Nájera, ulazi u završnicu. Nakon 3 arhitektonska međunarodna natječaja, poziva za objavu teorijskih radova i 3 mini-simpozija na kojima se okupio niz zanimljivih gostiju slijedi završno druženje i zajedničko promišljanje prostora. Program Nekonferencije uključuje predavanja, radionice, otvorenje izložbe, tulum dobrodošlice, svečanu dodjelu nagrada, Architects’ Talks, svečani domjenak i još poneko iznenađenje.

Zainteresirani su pozvani da u društvu zanimljivih inozemnih gostiju s arhitektonskog stajališta pokušaju zajedno propitati ili odgovoriti na ključna pitanja ovog ciklusa:
Što bi bilo kad bi se gradovi mogli razvijati bez novca?
Kako se ekonomski tokovi odražavaju na urbanizam gradova?
Možemo li projektirati i kako, izvan ekonomskih okvira?
Koja je uloga arhitekta u ovim scenarijima, ako postoji?

Gosti ovogodišnje Nekonferencije su ETHEL BARAONA POHL , CÉSAR REYES NÁJERA (dpr- barcelona), KELLER EASTERLING (Yale School of Architecture), DAVID A. GARCIA (MAP Architects), PEDRO GADANHO (MoMA New York) BRENDAN CORMIER (Volume- Archis).

Uz jedinstveni pristup u kojem se stvaraju novi forumi za mišljenja i diskusije kroz procese dizajna i projektiranja, u ovom ciklusu Think Spacea, osim na sudjelovanje u konceptualnim arhitektonskim natječajima, svi zainteresirani autori bili su pozvani da se kroz formu pisanog rada refereiraju na temu ciklusa i tako doprinesu polju suvremene arhitektonske teoretske misli. Tražili su se tekstovi iz sljedećih područja: | Teritoriji |, | Kultura i društvo | i | Okoliš |. U velikom broju tekstova pristiglih od praktičara, znanstvenika, teoretičara i istraživača, stručni žiri odabrao je devet radova. Njihovi autori predstavit će ih u sklopu Nekonferencije, a svi radovi biti će objavljeni u godišnjoj publikaciji Think Space programa. Jedan od bitnih djelova Think Space Nekonferencije će biti i izložba ciklusa „Novac” na kojoj ćemo prezentirati nagrađene radove, koji će nakon Nekonferencije ostati izloženi u Laubi - Kući za ljude i umjetnost.

Program Nekonferencije možete preuzeti ovdje, a više o programu i prijavama saznajte na stranicama DAZ-a i programa Think space.

Cijene kotizacije za članove Društva arhitekata Zagreba i studente iznosi 350 kn dok je individualna cijena kotizacije 950 kn. U cijenu je uključen i svečani domjenak, večera u DAZ-u, dva ručka te coffe breakovi za sve sudionike.

mali-mozaik.jpg

Program Think Space je platforma za prostorno eksperimentiranje i razmjenu ideja te stvaranje mreže progresivnih mislilaca u području arhitekture preko kulturnih, geografskih i institucijskih granica. Program se provodi kroz godišnje cikluse konceptualnih arhitektonskih natječaja i poziv na objavu stručnih i teorijskih radova, te susretima uživo na Mini-simpozijima i godišnjoj međunarodnoj Nekonferenciji. Ukupan broj autora, mladih arhitekata, (prosječna dob 29 godina) koji su sudjelovali u arhitektonskim natječajima je 654 iz 75 svjetskih zemalja, te 63 autora stručnih članaka iz 12 različitih zemalja. Nakon dosadašnja dva uspješna ciklusa koji su, osim online galerijama projekata, izložbama i teoretskim radovima, urodila i poznanstvima domaćih arhitekata s međunarodno prepoznatom i aktivnom scenom mladih progresivnih mislilaca u arhitekturi, u tijeku je i treći ciklus programa. 

izvor: DAZ

Komentari - 0

Upišite vaš komentar

bot