01. srpnja 2014.

Izložba ‘City | Data | Future–Interakcije u hibridnom urbanom prostoru’

U četvrtak, 3. srpnja 2014. u Galeriji Muzeja grada Splita, otvara se izložba ‘City | Data | Future - Interakcije u hibridnom urbanom prostoru’. Izložbu otvara predavanje Jamesa Augera, dizajnera i predavača s Royal College of Art u Londonu, koji će kroz primjere iz dizajnerske i edukacijske prakse govoriti o pristupu i metodologiji spekulativnog dizajna.

citydatafuture
izvor: http://dvk.com.hr/interakcije/

Izložba, producirana od strane UrbanIxD projekta, prezentira ukupno osam radova. Od toga je pet radova realizirano na UrbanIxD ljetnoj školi održanoj na Sveučilištu u Splitu 2013. godine, dva rada su kurirana samo za potrebe izložbe, a jedan rad je namjenski produciran za ovu izložbu. Projekt UrbanIxD svoja istraživanja temelji na gradovima budućnosti koji će sadržavati kompleksne mreže međusobno povezanih heterogenih tehnologijskih sustava. Taj hibridni grad neprestano će dobivati nove mogućnosti, kapacitete prikupljanja i generiranja podataka, a u tako kaotičnom sustavu se nova i rastuća dizajnerska praksa, dizajn interakcija u urbanom okruženju, fokusira na korištenje novih tehnologija na javnim gradskim prostorima. Podaci postaju nositelji nove ekonomije, stoga se dizajnerska praksa suočava s izazovom davanja smisla i značaja podacima te pronalaženjem rješenja koja će omogućiti transparentnost podataka i njihovu upotrebljivost građanima.

Predavanje započinje u 20:00, otvaranje izložbe je u 21:00. Druženje se nastavlja u Caffe baru Galerija (Galerija Umjetnina) uz zvučnu podlogu El Segunda (KLFM).

aural_fixation-520×366.jpg
izvor: http://dvk.com.hr/interakcije/

Više o projektu i izložbi pročitajte na službenim stranicama City|Data|Future, blogu Interakcije i Facebook stranici događaja.

Europski projekt ‘UrbanIxD: Designing Human Interactions in the Networked City’ odvija se tijekom 2013. i 2014. godine za Europsku komisiju pod programom ‘Buduće i novonastajuće tehnologije’, a Odsjek za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu jedan je od četiri europske institucije koje sudjeluju u projektu, uz Sveučilište Napier u Edinburghu, Sveučilište u Aarhusu i Telecom Italia.

Izvor: http://dvk.com.hr/interakcije/

Komentari - 0

Upišite vaš komentar

bot