28. listopada 2014.

Izložba arhitekta Dinka Kovačića u Gliptoteci HAZU

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Gliptoteka HAZU i Hrvatski muzej arhitekture pozivaju Vas na otvorenje izložbe akademika Dinka Kovačića u četvrtak, 6. studenoga 2014. godine u 19 sati (Gliptoteka HAZU, Medvedgradska 2, Zagreb).

Izložbu će otvoriti predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, akademik Zvonko Kusić.

Izložbu možete pogledati do nedjelje, 30.11.2014., radnim danom (utorak-petak) od 11 do 19 sati i vikendom od 10 do 14 sati.

dinko kovačić

Dinko Kovačić rođen je u Splitu 1938. Gimnaziju je završio u Splitu 1957. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 1963. Od završetka studija radi kao odgovorni projektant u projektnim biroima “Tehnogradnja” i “Lavčević” u Splitu, a 1979. prelazi u Zavod za arhitekturu - Arhitektonski fakultet Zagreb.
Pored rada na projektiranju, dugogodišnji je član savjeta za urbanizam grada Splita. Bio je član više žirija na javnim i gradskim natječajima, te član ocjenjivačkog suda za nagradu “Borba” i “Vladimir Nazor”. Od početka školske godine 1994/95. angažiran je kao redoviti profesor na Arhitektonskom fakultetu gdje predaje Zgrade za turizam i slobodno vrijeme. Vodio je grupe studenata devetog semestra na integralnom radu, bio je mentor za diplomski rad te voditelj ljetne škole - Brač, koju je organizirao Arhitektonski fakultet u Zagrebu.
Za svoj rad dobio je niz javnih priznanja i nagrada. 2006. godine primljen je u Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti (HAZU) kao redoviti član.

POZIVNICA

IZVOR: HAZU, Vizkultura

Komentari - 0

Upišite vaš komentar

bot