12. ožujka 2015.

Interakcije 2015. - ‘Alternativne sadašnjosti’

Godišnja radionica spekulativnog dizajna interakcija u sklopu UrbanIxD projekta, Interakcije, održat će se od 23. do 28. ožujka na Umjetničkoj akademiji u Splitu nakon dvije godine pauze. Temu ovogodišnje radionice , “Alternativne sadašnjosti”, sudionici radionice će promišljati kroz propitivanje korištenja tehnologije u urbanom okruženju, fokusirajući se na šire društvene implikacije razvoja novih tehnologija.

110.jpg

Multidisciplinarni timovi studenata preddiplomskih i diplomskih studija dizajna, novomedijske umjetnosti, sociologije, arhitekture, računarstva, urbanizma i drugih povezanih disciplina analizirat će tradicionalne definicije i današnju ulogu dizajna u društvu kroz kritičku dizajnersku praksu. Split kao grad duge i bogate povijesti, danas rastuća urbana turistička destinacija, zasigurno će pružiti poticajan kontekst za case study scenarije alternativnih sadašnjosti.

Radionice promoviraju multidisciplinarni obrazovni pristup, osobito potreban i poticajan u području dizajna, započet kroz Convivio međunarodnu ljetnu školu održanu 2004. godine, te ponovo obnovljenu deset godina kasnije u sklopu europskog UrbanIxD projekta. UrbanIxD ljetna škola temeljena je na konceptu i višegodišnjem iskustva radionica “Interakcija”.

25.jpg

Koordinator i voditelj radionice je Ivica Mitrović, docent s Umjetničke akademije. Voditelji ateljea su Liam Healy, transdisciplinarni dizajner iz Londona i gostujući tutor na studiju dizajna Sveučilišta Goldsmiths, te Dionysia Mylonaki, dizajnerica i umjetnica, također iz Londona, gošća tutorica na Royal College of Art. Voditeljima će asistirati Oleg Šuran (Fazan, Pula) i Pika Novak (Institute for Transmedia Design, Ljubljana). Na radionici će sudjelovati preko 20 studenata i studentica iz Hrvatske i regionalnih sveučilišta. Projekti nastali na radionici predstaviti će se javnom prezentacijom na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

Više o projektu pročitajte na Facebook stranici Interakcija.

izvor: pogledaj.to

Komentari - 0

Upišite vaš komentar

bot