10. rujna 2015.

Izložba Dražena Pejkovića - ‘Mikroni’

Pozivamo Vas na otvorenje samostalne izložbe skulptura splitskog arhitekta Dražena Pejkovića koje će se održati 17.09.2015. (četvrtak) u 20:30h u galeriji Studio -21 (Velebitska ulica 66, Split).

pejković

Dražen Pejković rođen je 14.02.1968. godine, a živi i radi u Splitu. Studirao je arhitekturu na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, na kojem je diplomirao 1994. godine. Bavi se urbanizmom i arhitekturom. Predsjedavao je Društvom arhitekata Splita i aktivno sudjelovao u nizu izdavačkih projekata. Višestruki je dobitnik nagrada na urbanističko-arhitektonskim natječajima, a sudionik je i nekoliko skupnih i samostalnih umjetničkih izložbi. Autor je niza stručnih tekstova objavljenih u ČIP-u i Slobodnoj Dalmaciji.

‘Izloženi ciklus ‘Mikroni’ pokazuje problem koji ga zanima i na koji način pristupa tom problemu. Ne zanima ga punoća forme nego njena unutrašnjost koju ostvaruje prostornim crtežom. Crtež u obliku žice dominira i daje prostornu lakoću njegovim skulpturama. Uočljivi su geometrijski strukturirani oblici koji se izmjenjuju s onim biomorfnim. Ipak, polazište nalazi u organičkom, a ne u geometrijskom slogu. U manjim formatima u dahu dolazi do rezultata što mu daje svjžinu i potvrdu da sam prepoznaje rezultate svog rada.’
Kažimir Hraste

POZIVNICA

KATALOG

Komentari - 0

Upišite vaš komentar

bot