22. listopada 2017.

Arhitektonska konferencija SplitTALKS 2017

U organizaciji Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu te u suradnji s Gradom Solinom (mreža sub>urban.Reinventing the fringe, program URBACT III) i Društvom arhitekata Splita u ponedjeljak, 23. Listopada 2017. u dvorani kina „Zlatna vrata” u Splitu održati će se arhitektonska konferencija SplitTALKS 2017.

Tema skupa je vrlo aktualna za područje šire splitske aglomeracije: brownfields - urbana preobrazba napuštenih ili nedovoljno iskorištenih industrijskih i/ili infrastrukturnih područja. Skup će problematizirati njihov potencijal u kontekstu povećanja gustoće naseljenosti unutar gradskih granica umjesto širenja urbanog teritorija; otkrivanje novih praksi planiranja na lokalnoj razini; regionalnu koordinaciju između povijesnih gradskih središta, predgrađa i većih gradskih područja, te između nacionalnih i lokalnih vlasti i institucija.

Kakva su iskustva drugih sredina u odnosu prema istoj problematici javnosti će kroz niz predavanja predstaviti Markus Tomaselli (Beč), Jan Ackenhausen (Bruxelles), Ute Schneider (Zurich), Leo van den Burg (Delft), Tadej Glažar (Ljubljana) i Saša Randić (Rijeka).

Uz konferenciju na istu tematiku održati će sedmodnevna studentska radionica (21.-27.10) na kojoj će uz splitske studente 2. godine diplomskog studija Arhitekture i urbanizma sudjelovati i kolege nastavnici i studenti sa Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu i Arhitektonskog fakulteta u Ljubljani.

split-talks-plakati-2.jpgsplit-talks-plakati2-2.jpg

PROGRAM 
PREDAVAČI 

Komentari - 0

Upišite vaš komentar

bot