11. lipnja 2008.

Pravni Fakultet

link na članak

 

Komentari - 96

« 10 9 8 7 6 5 4 3 2 [1] Show All

dio nacije

kedžo meći te njirićeve/ostale plakate brže malo triba to sve isprigledat da ponosna nacija iskomentira šta ima, pa da opet možemo bezbrižno nastavit živote svoje. kako`š večeras zaspat, a da ne znamo kakvi su ostali projekti.

nije vazno

mariana mariana, samo ime ne daje nam puno povjerenja u trezvenu rasudbu.
kad bi iz komentara izbacila petparačku filozofiju, “deus ex machina” i “njiriću, oženi me” pristup, možda bi se i dala nazrijeti kakva ispravna premisa. ovako - uvijek ćeš ostati MARIANA tehno vjeverica.

mariana

I da, jasno - čestitke Njirićima! Bili su bez konkurencije :)

mariana

Ovo vam je otkriće ravno Vespuccijevom…

Da - skinuo je - al ne fasadu, nego pristup.

Kontekst pravnog fakulteta jest zamišljena linija crta - točka crta, odnosno os koja počinje na smiješnom uglu, potpuno je prazna, prolazi mimo odumrle trgovačke zone i završava na šesterotračnoj cesti kod Prime 3 - dakle kontekst je nula. Točno kao i rimski primjer.

I tada je ovakva opna ispravan pristup. To se može zvati primjena poznate metode ili hommage ili nešto treće, ali ne i plagijat!

Kad je nešto plagijat onda je iskopirano bez smisla - a Njirićev rad - kao i uvijek - ima smisla (po tome bi i ginekologija bila plagijat).

Za suvislije komentare svakako bi trebalo pogledati i što se krije iza otvora, kakva struktura, i kako su diferencirani ulazi (kod Eura je zgodno napravljeno sa izbacivanjem skulptura u prizemlju - vjerovatno su i Njirići doskočili nečem tako zgodnom), postoji odmak od opne…sukladno sadržaju…

Dajte uploadirajte sve - pa da se može razvit diskusija na nivou!

Vozdra!!!

Ime *xxxx

projekt je zakon……svaka čast arihitekticama i arhitektima koji su radili na njemu….

imotski_sokol_1991

ajde bogati uvik nešta se uskokodačete… ne valja ovo ne valja ono, a genijalci moji natječaj je bija šta se niste javili. ili jeste pa ste spušili debelo i masno. toliko gledate daleko da ne vidite ispri sebe. jer ja bi prije reka da je fasada skinuta sa kuće moga susida i velikog borca Mirka Čondića. i zato njiriću fala. kad mu nisu dali da izgradi ono lipo rodilište neka bar ovaj faks napravi da i mi imamo nešto od najboljeg arhitekte u hrvata.

Bob Rock

WTF? STFU! Sampling, baby!

XYZ

1. NAGRADA: FASADA “SKINUTA” SA “PALAZZO DELLA CIVILTA’ ITALIANA”, RIM, PROJEKT MARCELLA PIACENTINIJA, GLAVNOG ARHITEKTA TALIJANSKOG FAŠISTIČKOG REŽIMA 30- TIH GODINA PROŠLOG STOLJEĆA ???????????????????

1204

Njira obuka Sejimu u dijoklecijanov akvedukt…….svaka čast!!!

upitnik

1. nagrada je čista (neo)fašistička arhitektura.

« 10 9 8 7 6 5 4 3 2 [1] Show All

Upišite vaš komentar

bot