11. lipnja 2008.

Pravni Fakultet

link na članak

 

Komentari - 96

« 10 9 8 7 6 5 [4] 3 2 1 » Show All

3lhd

a di su ostali natjecajni radovi??? kad ih misle stavit na net…

odgovor na odgovor:ma nemoj!!

hvala hvala na inf….. ma znamo da je to vec sve prodano ali ne smijemo gubiti …trebali bi se pobunit kao sta se nekolicina arhitekata pobunilo protiv natjecaja u zadru, ali nazalost sistem je pobijedio i sve se zataskalo i ostalo u lakalnim okvirima(zadra) ali nema veze malo su se temelji zatresli…pa je gosp basic bio iznarviran jer se osjetio prozvanim!!! tako to ide ali moramo pokazat da nam je dosta takvog nacina provodjenja natjecaja…u najgorem slucaju trebalo bi pozvati strane arhit. da budu u komisiji iz svega je ocito da nasi povladjuju odnosno sistemu tj prostituiraju arhitekturu…

ODGOVOR NA :MA NEMOJ !!

GLE SLUČAJNOSTI !: SPLIT - DOGAĐANJA
1. NATJEČAJ RIVA: KOMISIJA: H.NJ., 1. NAGRADA: S.B.(3L..);1:0
2. NATJEČAJ PRAVNI FAKULTET: KOMISIJA: S.B. (3L..),1. NAGRADA: H.NJ.,1:1
3. NASTAVAK SLJEDI ??

tom

zapravo nije projekt PIACENTINIJA, nego guerini, la padula i romano, i to je jedna od zanimlljivijih kuća u A, bez b,
za razliku od rima kontekst +ulice’ je radjen za ljude ne ideolofigiju, pa zapravo nije los kontekst vec samo problem nije rjesen, a kada nisi u stanju vidjeti rjesenje onda se najbolje praviti pametan

(al; ”prijelaz od znakova sto nesto prikrivaju (+kojoj jos pripada ideologija+) do znakova sto prikrivaju da nema nicega oznacava presudni obrat.”),…
tra la,…
zivila helena

mladen grdović

I ja govorin,

Kedžo, java mu sriću odnijo, meti slika i uredi da i mi smrtnici moremo na vorum lipit slika (ja bi volija nalipit komparativnu analizu Kahna, Ita i Njirića).

Ja najvolin slike.

Ime

Zasto ne objavite par slika od ostalih projekata da se vidi je li Njra najbolji???

mladen grdović

Ae, Ito je upao u zamku larpurlatizma zadnjih deset petnaejst godina, a ti ga mećeš s našin Rvojen.

I da ne bude da brljetan bezze, sad san baš pročita jedan lipi članak, pa ću izvadit par znakovitih paragrafa (iz SF Cronichla članak i sličice od Berkley Muzeja)

“We want the feeling that nature has - merging and melting,” Ito said last week by phone, via an interpreter, from his office in Tokyo. “The spaces will shrink and enlarge, shifting as you move through.”
“We’re not on the campus. We’re not in the middle of the city, either,” said Ito, whose firm is being assisted by San Francisco’s EHDD. “The grid erodes, creating a fluid form.”

Glavno da se mreža erodira i da se kreira fluidna forma, a sve zato šta ne znamo šta bi rekli oba konekastu i jer ne meremo baš točno isprojektirat optimalnu šemu osvjetljenja - unda najbolje da bude “merging and melting”.

Nije Ito tute za usoredbu… I za ga mećat sa Rvojen!

Ime

Toyo Ito je malo dosljedniji. Pogledajte jasnocu unutarnjih prostora i podudarnost fasade sa sadrzajem kod ITOa: http://bp1.blogger.com/_zzLUEMLPKgc/RtGQcDpmSTI/AAAAAAAAAhY/tsuyeCG4YFY/s1600-h/TT.jpg
http://architecturephoto.net/syasin/022/02.jpg

XYZ

TOYO ITO SA “NEW LIBRAY” ZNALAČKI NIJE UPAO U “ZAMKU FAŠIZMA”:
1. LUKOVI NISU POLUKRUŽNI JEDNOLIČNI, VEĆ PARABOLIČNI , U 2 DIMENZIJE ŠIRI I JAKO USKI, ZA RAZLIKU OD NAVEDENIH.
2. FASADE SU KONKAVNE, UVUČENE.
UKUPNI REZULTAT: POZITIVNE REAKCIJE, ELEGANCIJA,DINAMIČNOST UMJESTO STATIČNOSTI I REPETICIJE , PUNO SVJETLOSTI I NARAVNO IZBJEGNUTA ASOCIJACIJA NA FAŠISTIČKU ARHITEKTURU, DAPAČE JE ASOCIJACIJA NA ARHITEKTURU L. KHANA. USPOREDITE I SAMI !

i toyo ito je fašist!

Tama Art University New Library

« 10 9 8 7 6 5 [4] 3 2 1 » Show All

Upišite vaš komentar

bot