12. lipnja 2008.

Riva- stav predsjedništva DAS-a

Slučaj Riva
Stav predsjedništva DAS-a

za potrebe sudjelovanje u radu Povjerenstva

Na 29. sjednici Predsjedništva DAS-a održana je diskusija sa ciljem formiranja stava predsjedništva DAS-a vezanog za uređenje Rive.

Doneseni su slijedeći zaključci:

1) Komunalno uređenje splitske Rive ishod je legalne natječajne procedure koja je rezultirala kvalitetnim rješenjem. Svi sudionici procesa pripreme i gradnje doprinijeli su stvaranju uređenog, pažljivo obrađenog i suvremenog prostora. U tom smislu podržavamo i pohvaljujemo njihov rad.

2) Ne podržavamo parcijalne izmjene projekta. Izmjene koje možemo smatrati konstruktivnim i koje mogu polučiti kvalitetne rezultate isključivo su one koje ne mijenjaju bitna obilježja projekta i koje će međusobno usaglasiti investitor, izrađivač programa, Ocjenjivački sud u punom sastavu i autori projekta. Predlažemo da se sve nepotpunosti projekta koje su postale vidljive korištenjem riješe među ovim akterima.

3) Temeljem komentara i primjedbi javnosti Grad treba odrediti i realizirati Plan mjera kojima se osmišljavaju dodatni i kvalitetnije reguliraju postojeći program i sadržaji na Rivi.

Sa poštovanjem,

Predsjednik DAS-a
Jurica Jelavić dipl.ing.arh.

Komentari - 4

nikica

Sramotan stav arhitekata da je «:komunalno uređenje splitske Rive ishod je legalne natječajne procedure koja je rezultirala kvalitetnim rješenjem.» Nije legalan već perfidno namješten natječaj vidi čl. Ocj. Suda i dobivene nagrade. Nije kvalitetno rješenje jer uništava pogled na Dioklec, palaču, a klupe su tako raznorodne da ne maju nikakvu vezu s RH niti Spalatom. Zaključak, hitno promjeniti predsjedništvo DAS-a i postaviti ljude koji su vidjeli Barcelonu, Marsej, pa čak i Moskvu i Lenjingrad. Nije potrebito da Split živi u Gulagu soc. Arhitekture. Oslobodite Split od tzv. Arhitekata kao Predsjednik DAS-a Jurica Jelavić dipl.ing.arh. koji uzimaju novac od obeštećenja ljudima koji su se natjecali. Sramotno! Ako ništa drugo pametnije je vratiti rivu kakva je bila nego li imati ovako monstrum koplja i klupe iz nekog drugog podneblja!! Arh tomislav

STrucnjak

Da,s ovim se slazem.Jedino treba u onom ‘zelenom’ djelu staviti vise cvijeca.sarenog.jer je prezeleno.nekako prejednostavno.inace vrlo dobar projekt i riva .= )

optimist

da su liječnici ne bi im cili grad urla na to koliko je krvi izvadija, kako je zašia pacijenta, koje tablete je dobija.
i shvati da nitko nije pogriješio.

Mate

Da ste slusali javnost ovo se ne bi dogodilo. Sad priznajte da ste falili i dozvolite da se Riva uredit kako treba. Da ste ljecnici ne bi podrzavali kolegu koji je pogrijesio jer ugrozava i vas ugled.

Upišite vaš komentar

bot