13. prosinca 2008.

Umjetnička akademija

Natječaj za izradu rješenja prostorne jedinice 4 (Umjetnička akademija) u Sveučilišnom kampusu “Visoka” u Splitu
glavna

INVESTITOR I RASPISIVAČ
Sveučilište u Splitu, Livanjska 5, koje zastupa rektor prof.dr.sc. Ivan Pavić.

ORGANIZATOR I PROVODITELJ
Društvo arhitekata Split (DAS), Starčevićeva 24c, 21000 Split, koje zastupa predsjednik Jurica Jelavić, dipl.ing.arh.

PRAVO SUDJELOVANJA
Pravo sudjelovanja imaju sve fizičke osobe koje su hrvatski državljani i pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, koje ispunjavaju stručne uvjete odnosno uvjet da najmanje jedan član autorske grupe bude dipl.ing.arh. ili ing.arh.

ROKOVI
Početak natječaja: 28. studenog 2008. godine
Rok za postavljanje pitanja natjecatelja: 19. prosinca 2008. godine
Rok predaje natječajnih radova: 23. veljače 2008. godine

Natječajne podloge mogu se podići i naručiti radnim danom od 10-14 sati u Sveučilištu u Splitu, Livanjska 5, 21000 Split, tel. 021/558 239, e-mail: mkrcum@unist.hr, uz polog od 500 kn plativih na žiro-račun Sveučilišta u Splitu broj 2330003-1100025103, svrha doznake: podloge za natječaj za UMJETNIČKU AKADEMIJU U SPLITU, s pozivom na broj fizičke osobe 22 i JMBG, a za pravne osobe 21 i matični broj.
Natječajne podloge mogu se dobiti na uvid u županijskim i gradskim društvima arhitekata, kao i na web stranici DAS-a: www.d-a-s.hr

NAGRADE
Ocjenjivački sud se obvezuje dodijeliti sljedeće nagrade u točnom neto iznosu i rasporedu kako slijedi:

I. nagrada 80.000,00 kn
II. nagrada 50.000,00 kn
III. nagrada 30.000,00 kn

Dva jednakovrijedna otkupa, svaki: 10.000,00 kn

OCJENJIVAČKI SUD
Za ocjenu radova imenovan je Ocjenjivački sud u sastavu:
1. prof.dr.sc. Ivan Pavić, predstavnik raspisivača-predsjednik OS
2. prof.dr.sc. Željko Domazet, predstavnik raspisivača
3. prof.dr.sc. Miljenko Grgić, predstavnik raspisivača
4. Nenad Fabijanić, d.i.a. predstavnik provoditelja-dopredsjednik OS
5. Saša Bradić, d.i.a. predstavnik provoditelja
6. Danko Colnago, d.i.a. predstavnik provoditelja
7. Eugen Širola, d.i.a. predstavnik provoditelja
Zamjenik člana: mr.sc. Maja Krčum. predstavnik raspisivača

Stručni savjetnici:
1. Teo Perasović, akad. slikar
2. Goran Golovko, redatelj

Tehnička komisija:
1. Mirjana Beganović, d.i.a. predstavnik provoditelja
2. Joško Marušić, d.i.a. predstavnik provoditelja

Tajnik natječaja:
Danira Matošić Matičević, d.i.a. predstavnik provoditelja

Organizacijski tajnik:
Lidija Meter Petković, i.a. predstavnik provoditelja

Natječaj je raspisan u skladu s Pravilnikom o natječajima s područja arhitekture i urbanizma Udruženja hrvatskih arhitekata i Razreda arhitekata HKAIG ( 14.05.2006. godine ) kojeg su se svi sudionici natječaja obvezni pridržavati.


Uvjeti i pravila komentiranja:

1. Pozivamo na stvaranje konstruktivnog kritičkog dijaloga na temu arhitekture, urbanizma, prostora i kulture općenito. Molimo komentatore da se suzdrže od nekonstruktivnih , vulgarnih ili besmislenih komentara jer isti štete razvoju kvalitetnog komuniciranja.

2. Pozivamo komentatore da se predstave pravim imenom i prezimenom.

3. U slučaju objavljivanja sadržaja koji krše postojeće zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički, u slučaju iznošenja laži te lažnog predstavljanja, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe uredništvo zadržava pravo uklanjanja /dijela / spornog komentara.

4. Komentari na stranicama DAS-a ne odražavaju stav uredništva ove Internet stranice, Društva arhitekata Splita, njegovog Predsjedništva, stručnih tijela ni članstva u cjelini. Uredništvo stranice i tijela Društva arhitekata Splita ograđuju se od njih i ne snose odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja

Komentari - 4

Antinepotist

Hoće li i s ovim natječajem biti kao i s Primoštenom?
Načuo sam da je ocjenivački sud trebao isplatiti nagrade svima koji su poslali radove, no je li to učinio?
Nadam se da svi koji trpaju u svoj džep znaju da žive nažalost, par desetaka godina i da ništa ne mogu odnijeti s ovoga svijeta, osim čistog obraza i ponosa da su ostavili neki trag…
Ima li tko POŠTEN u ovoj državi koji se drži načela i dogovora?
Dok se takav ne rodi, vama jadnicima želim svu sreću i da zaradite štogod, jer ipak bez obzira na vašu profesiju koju volite, svi radite za novac, a ne za HVALA….

POHVALA ZA RUBRIKU DOWLOAD

NEOVISNO O OVOM NATJEČAJU POHVALJUJEM RUBRIKU DOWNLOAD (NATJEČAJNIH PROGRAMA) NA WEB PORTALU DAS-A. U TOM SMISLU SMO ISPRED WEB PORTALA DAZ-A, A ISTI, UZ RAME PORTALU DAR-A.

ISTA STVAR

ISTA STVAR SE DOGODILA NA NATJEČAJU ZA PRAVNI FAKULTERT NA KAMPUSU U VISOKOJ U SPLITU. SLUŽBENI POČETAK JE BIO 14.03.2008, A NA WEBU DAS-A JE OBJAVLJEN 02.04.2008.
NIJE OPRAVDANJE DA SE NATJEČAJ ZA UMJETNIČKU AKADEMIJU OBJAVIO NA VRIJEME, ISTOG DANA U SLOBODNOJ DALMACIJI, A DAS NA WEBU OBJAVLJUJE KASNIJE. AKO VEĆ POSTOJI WEB, I AKO POSTOJI RUBRIKA NATJEČAJI , OBJAVLJIVANJE MORA BITI KOREKTNO, ISTOVREMENO, A NE OBJAVLJIVANJE TIPA “NATJEČAJ JE U TJEKU” ŠTA SE DOGODILO ZA NATJEČAJ ZA SPLITSKU RIVU , 15 DANA PRIJE ROKA PREDAJE RADOVA. INAČE KOJI JE SMISAO WEBA ?

da.svakako

Kako to natječaj u organizaciji DASa može početi 28.11, a biti objavljen na službenoj stranici 13.12? Valjda je dva tjedna bio objavljen na oglasnoj ploči u predvorju DASa. U nedavnoj maniri DASa bi bilo logičnije da, ako se pitanja postavljaju do 19.12, obavijest na web stave 18.12. u 8 navečer.

Upišite vaš komentar

bot