27. travnja 2012.

O sekciji mladih Društva arhitekata Splita (MASA)

masa1.jpg

Jedna od glavnih odlika aktivizma je ne samo da ukazuje na greške, nego i predlaže rješenja. Upravo je zato Društvo arhitekata Splita osnovalo sekciju mladih MASA (Mladi Arhitekti i Studenti Arhitekture) kao produkciju za svoje inicijative. S ciljem da direktno djeluje kroz radionice, akcije i predavanja DAS želi uključiti mlade u probleme prostora, te ih i pokušati riješiti. Jedna od prvih takvih inicijativa je „Radionica Marjan 2011 - upala pluća grada”.

Nismo željeli formirati striktan program MASE, pa time i sam stav budućih članova, već smo željeli okupiti mlade po svojevrsnim interesnim skupinama, kako bi svaki od budućih članova mogao jednako doprinijeti, ali i jednako preuzeti odgovornost. Ideja je da se stvaranjem manjih grupa djeluje brzo i aktivno na različitim područjima, ovisno o afinitetima i interesima. Djelujući kao sekcija strukovnog udruženje osigurana nam je kvalitetna logistička pomoć i podrška, te dostupnost stručnih informacija. Preostaje nam samo iskoristiti priliku.

Stoga, ovim putem pozivamo sve studente arhitekture, kao i netom diplomirane inžinjere ahitekture da se pridruže MASA-i i svojim idejama, energijom i angažmanom potaknu promjene u svojoj okolini i preuzimu odgovornost za budućnost naše struke!

*Preduvjet za rad u MASI je članstvo u DAS-u, prijavnicu možete ispuniti na našoj Internet stranici.

Komentari - 0

Upišite vaš komentar

bot