03. ožujka 2009.

Spinut - Rezultati - I.Nagrada

u neto iznosu od 80.000 kn i 10.000,00 kn naknade za doradu dodjeljuje se radu pod šifrom «13»

Autori:
Dražen Pejković, dipl.ing.arh.
Miroslav Lazić, dipl.ing.arh.
Igor Vrbanek, dipl.ing.arh.

OBRAZLOŽENJE OCJENJIVAČKOG SUDA
Uskoro

Komentari - 4

Marina

barem je projektant ugledni arhitekt iz splita pa se nece moci pljuvati po nekim “nelokalnim” arhitektima koji ne razumiju splitske potrebe kao npr. za rivu :-)

Alvaro

jel ovo neki misionar iz Eritreje iskamcio par dolara od Vatikana za sagradit crkvu dole? Ili je neko navalio kriz na jedan od kontejnera iz luke? ili…..upitnik, usklicnik…………………………………………………………………….
bez obzira na tu neku logiku prostora, mogla bi se nekad posvetit paznja i na estetiku ovdje kod nas…dobit cemo rak na ocima!!!!!!!

Romeo Đerek

Jel imam osjećaj ili su otkupi bolji od ove nagrade? Nema smisla raspisivati natječaje kad ovakvi radovi na upitan način prolaze, a još gore kad jedan od loših radova dobije.

Vinka Plesko

Zivim u jedinoj niskoj zgradi medju zgradama koja okruzuju zemljiste na kojem je planiran projekt.
Odusevljena sam idejom da se konacno i u Spinutu sagradi crkva sa popratnim sadrzajem, ali vrlo razocarana izborom projekta, iz vise razloga.
Razumijem zasto su autori imali potrebu izmedju cetri nebodera postavit zgradu koja se dize u visinu. Pretpostavljam da je i ziri ocjenio kako ta ideja ima svoju vrijednost. Sa sest katova koji se nastavljaju na garazu samo djelomicno ukopanu zatvara se prostor i nesto sto je imalo potencijala da se pretvori u trg i mjesto duhovnog i drustvenog okupljanja i druzenja postaje, prostorno, mjesto razdvajanja.
Prostor izmedju crkve i doma savrseno je okupljaliste za nocne posjetitelje bez dovoljno higijenskih navika i vlastitog zahoda.
I posljednje, nitko nije uzeo u razmatranje zgradu Jobova 2-12 i njene vlasnike. Mi smo na gubitku radi cinjenice da nam se zatvara pogled na cijeli Kastelanski zaljev. S jedne smo strane razocarani, ali i osteceni jer time pada vrijednost stanova.

Upišite vaš komentar

bot