03. ožujka 2009.

Spinut - Rezultati - III.Nagrada

u neto iznosu od 40.000 kn i 10.000,00 kn naknade za doradu dodjeljuje se radu pod šifrom «02»

Autor:
Ivica Brnić, Dipl.Arch.ETH SIA

Autorska suradnja:
Daniel Sutovsky, Dipl.Arch.ETH SIA

Suradnja:

Nicolas Feldmeyer, Dipl.Arch.ETH SIA (autor svodne slike)
Felix Siegrist, Dipl.Arch.ETH SIA
Lucas Verltrusky , Dipl.Ing.Arch.
Magdalena Leutzendorff, Kand.Arch.


OBRAZLOŽENJE OCJENJIVAČKOG SUDA
Uskoro

Komentari - 6

pp

stigne li ikad ovo obrazloženje ocjenjivačkog suda ?

yy

za ovakvu koncepciju smatram da je potrebna 2x veća parcela..inače, jasno, dorađeno i sa razlogom nagrađeno.u ovoj konkurenciji…

xx

Meni se u suprotnom čini da je urbanistički koncept ovog projekta jedan od rijetkih među prijedlozima koji pokušava ublažiti “vjetroprometinu” neuspjelog peri-urbanizma “moderne” gradnje. Split se posljie rata umnogostručio a nije stvoren gotovo niti jedan vanjski gradski prostor izvan gradske jezgre za svakodnevnu uporabu sa kojim se građani identificiraju i promoviraju. Ne znam dali ovaj projekt nudi 100%no riješenje, ali pristup je svakao točan. Komplimenti.

xy

Urabinstički koncept ovog projekta temelji se više na alkatrazu nego na solidima u zelenilu. Žiri se svojski potrudio ali valjda mu je to domet. Fuj u svakom slučaju.

Romeo Đerek

Što je ovo ljudi. Dom umirovljenika s Atrijem elipsaste forme. To je zastarjela forma. kakva je korelacija eksterijera i interijera crkve? Kakva duhovnost, gdje je tu. Nekoć davno su Herzog i de Meuron bili odlični arhitekti dok nisu postali formalisti. Vidljiv je loš utjecaj H&dM.

not

Ovakav nedostatak likovne kulture dugo nisam vidio. Druga nagrada je nedopustiv promasaj, pogotovo ako se radi o dorađenim radovima. Pitanje pročelja kod prvog i drugog rada je također zanimljivo. Crkva NIJE Kuća, ne mogu se prozori na crkvi raditi kao i na kući. Natjecanje visinom sa okolnom izgradnjom je stav brutalističke arhitekture a ne 21. stoljeca. O interakciji, preklapanju sadržaja i hibridnosti da ne pričamo. Crkva nije smjela “pojesti” taj prostor nego ga oplemeniti. Pohvala 3 nagradi. (vidljiv je utjecaj herzoga&de meurona kod pročelja).

Upišite vaš komentar

bot