19. travnja 2009.

Omiš - Rezultati - I.Nagrada

u neto iznosu od 35.000 kn dodjeljuje se radu pod šifrom «05»

Autori:
Antonija Dominović, stud.arh.
Ivana Dragoje, aps.arh.

OBRAZLOŽENJE OCJENJIVAČKOG SUDA

Autor vješto balansira programskim odrednicama stvarajući vrlo kvalitetni javni prostor.Traženi sadržaji logično su postavljeni i prilagođeni zadanim smjernicama. Osim toga oblikovanje je diskretno, s vrlo suptilnim intervencijama, te se uklapa u zadani kontekst što je posebno vidljivo na sudaru s zatečenom urbanom marticom.

Tretman popločanja partera u svojoj veličini, obliku, materijalu je primjeren okružju, dok funkcionalni element ograde na inovativan način transformirajući se u klupice doprinosi kvaliteti pješačke zone. Razrada svih postavki rezultirala je prijedlogom oblikovanja koje je sukladno suvremenim arhitektonskim trendovima.

Kroz razradu projekta potrebno je:
- ublažiti prejak kontrast inače izvaredno likovno tretiranog popločanja partera;
- olakšati ogradu koja je u svakom svom presjeku predimenzionirana;
- predloženu „Beginu” rasvjetu koristiti kao ambijentalnu rasvjetu, dok uz južnu stranu Fošala treba postaviti konkretnu uličnu rasvjetu;
- poziciju tržnice vratiti na staro mjesto.

Komentari - 4

Morfej

Svaka cast ljepotice!

Lucijan Lelas

Pardon nisam gledao pažljivo vidim da postoji u rješenju mogučnost izgradnje podhodnika kao rješenja za prelazak prometnice šta je također odlična kombinacija.

Lucijan Lelas

Elegantno i naizgled jednostavno zato mi se sviđa. Jedino me malo muće ljetne gužve i prelazak gomila ljudi preko pješešačkog prelaza, problem kojeg su druga dva rada rješili mostom.

Ivica

Čestitka autorima prvonagrađenog rada,također odajem veliko priznanje
ocjenjivačkoj komisiji koja zaista ima sluha za nešto novo i inovativno.

Treba požuriti i krenuti u realizaciju.

Upišite vaš komentar

bot