27. travnja 2008.

P21 - prostor između dvije bolnice - I NAGRADA

I. NAGRADA
u netto iznosu od 110.000,00 kuna dodjeljuje se radu pod šifrom „07

autor: Ante Kuzmanić, d.i.a.

koautori: Marin Kaliterna, d.i.a.

Josipa Knez, d.i.a.

Sanja Vondra, d.i.a.

suradnici: Mate Jurić, d.i.a.
Andrej Čikeš, d.i.a.
Dujmo Žižić, d.i.a.

fotografija: Samuel Martin, d.i.a.

maketa: Matheus Vanelli Torres, student


OBRAZLOŽENJE OCJENJIVAČKOG SUDA

Gradeći megastrukturu uz Poljičku ulicu autor izuzetno kvalitetno pretače program natječaja u treću dimenziju. Disciplinirano gradeći vertikalni i horizontalni zoning zadanih poslovnih i stambenih parametara, tijek projektiranja autora podsjeća na dječje slaganje LEGO kockica.

Razvučeni meandarski niz stambenih lamela uvlači se u odnosu na pročelje kuće neposredno uz Poljičku ulicu i nadograđuje na poslovni dio zgrade koji se uz Poljičku materijalizira kao puno-prazno naizmjenično nizanje poslovnih volumena i parkovnih površina.

Autor kvalitetno dimenzionira volumene referirajući se na pripadajuće okruženje. Na djelu je svjesno potenciranje kontekstualnosti u ukupnom dojmu kuće što u ovom slučaju predstavlja pravi odgovor na pitanje kako graditi uz Poljičku ulicu.

Strukturiranjem kuće uzduž Poljičke ulice autor uspijeva superponirati oba pravca kretanja, paralelno i okomito na Poljičku inaugurirajući kretanje prema moru, tj. prema zoni anketnog dijela natječaja.

Krajnje jednostavna tlocrtna rješenja stanova arhetipske orijentacije sjever-jug predstavljaju dodatnu kvalitetu ovog rada.

Daljnjom razradom projekta autor mora ostati dosljedan jednostavnosti, oporosti, te simplifikaciji oblika i volumena da bi se sačuvao doživljaj megastrukture razvučene između dva značajna raskrižja.

Komentari - 2

fes_RazR_team!22

GAF Split!!! Najbolji!!!

STrucnjak

nadam se da ce podsjecati na lego kockice…mora biti stvarno lijepo ipak to radi se tik uz Poljicku.vaznu i vecu cestu….Posebno me zanima najvisi neboder/zgrada koja je uz raskrizije….svidja mi se…=)

Upišite vaš komentar

bot