12. lipnja 2008.

Sklop zgrada Contarini- Rezultati - II. Nagrada

u neto iznosu od 60.000 kn i 12.000 kn naknade za doradu dodjeljuje se radu pod šifrom «03»

Autori:
doc Neno Kezić, dipl.ing.arh.
doc Emil Šverko, dipl.ing.arh.

Koautor:
Mauro Zulijani, dipl.ing.arh.

Suradnja:
Igor Runje, stud. arh.

OBRAZLOŽENJE OCJENJIVAČKOG SUDA
Težnja za ostvarivanjem maksimalne kvadrature utjecala je na proporciju kuće (posebno uočljivo u presjecima), te ostvarila posebno u zoni prizemlja, neuobičajene visine i onemogućila rješenja za tehnološki složene sadržaje (spušteni stropovi). Ambiciozna i formalna igra glavnog pročelja ne nalazi uporište u stambenoj strukturi, eliminirajući tipološku jasnoću sadržaja, unutarnje organizacije i optimalnih vizura. Identičan tretman svih pročelja sprječava mogućnost naknadne interpolacije na južnom uglu bloka. Postavom ulaza u stambene etaže sa dvorišne strane bloka učinjena je tipološka greška u odnosu na uobičajenu urbanu komunikacijsku logiku. Nadgrađe nepotrebno korespondira sa zatečenim visinama vijenca Penzionog zavoda i nije u kvalitetnom suglasju s donjim volumenom objekta.

Komentari - 1

Andhi

I like the term customer cetnric. My only thought is that most visitors are not buyers yet and that comfort factor and interest in them is the key thing that matters to the visitor

Upišite vaš komentar

bot