13. lipnja 2008.

Pravni Fakultet- Rezultati - I. Nagrada

u neto iznosu 80.000,00 kuna dodjeljuje se radu pod šifrom «13»

Autor:
njirić+ arhitekti d.o.o., iz Zagreba

Arhitekti:
prof. Hrvoje Njirić, dipl.ing.arh.
Nevena Kuzmanić, dipl.ing.arh.
Erich Ranegger, aps.arh.
Jelena Botteri, dipl.ing.arh.
Fuminori Nosaku, M.Arch

Suradnici:
Mladen Freškura, dipl.ing. dipl.diz.
Ljiljana Besednik, dipl.ing.arh.
Jurica Barišić - vizualizacija
Saša Perušinović - vizualizacija

OBRAZLOŽENJE OCJENJIVAČKOG SUDA

Autor preispituje urbanističke postavke cjelovitog sveučilišnog kampusa tragajući za novim identitetom i zajedničkim sadržajima.

Koncept zgrade Pravnog fakulteta je jasan i izrazito fleksibilan. Funkcionalnom dispozicijom izmjenjuje se zatvoreni i otvoreni prostori unutar specifičnog fasadnog platna.

Autorski stav je izrazito kompleksan i proturječan artikulirajući zgradu fakulteta kao novi kulturološki čin u urbanoj matrici kampusa.

Preporuča se u daljnjoj razradi preispitati dimenzije prostora nastavničkog kabineta te jasniji odabir materijala pročelja.


Komentari - 5

XYZ

HVALA NA DJELOMIČNOM „USKRSNUĆU“ DEMOKRATSKE RUBRIKE „KOMENTIRAJ“
PITANJA SU SLJEDEĆA::
1. ZAŠTO JE NA PORTALU DAS-A NATJEČAJ OBJAVLJEN 02.04.2008, AKO JE SLUŽBENI POČETAK NATJEČAJA 14.03.2008. KOME JE „MACA (OVAJ PUT) DONJELA“ DRAGOCIJENE DANE ?
2. VELIKE PREDAVAONICE (AMFITEATRI): U NATJEČAJNOM PROGRAMU JE NAPISANO DA“PROSTORIJE ZA NASTAVU“ MORAJU IMATI ODNOS PRIRODNOG SVJETLA (STAKLENE POVRIŠINE) PREMA POVRŠINI PODA U ODNOSU1/4 ILI 1/5 (NIJE BITNO). DALI VELIKE PREDAVAONICE (PO NEUFERTU, ZADNJE IZDANJE) TJ. AMFITEATRI (PO PROGRAMU) SPADAJU U TE „PROSTORIJE ZA NASTAVU“ ? KOJI JE KRITERIJ DA UĐU U TU KATEGORIJU ? PA VALJDA UČESTALOST „PUNJENJA“ TIH PREDAVAONA. DAKLE, AKO SE ONE STALNO „PUNE“, PO MENI , I POSTAJU „PROSTORIJE ZA NASTAVU“. U PROGRAMU JE NAPISANO DA PROSTORIJE ZA NASTAVU , DUBLJE OD 6 M TREBAJU IMATI PRIRODNO SVIJETLO SA 2 STRANE. PROSTORIJE KOJIMA NIJE POTREBNO PRIRODNO OSVJETLJENJE SU PROSTORIJE ZA ČISTAČICU, TOPLINSKA PODSTANICA…. DAKLE, AKO VELIKE PREDAVAONICE OD 350, 250, 125 MJESTA TREBAJU (ZASLUŽUJU) DA IMAJU PRIRODNO OSVJETLJENJE U POSTOTKU ¼ ILI 1/5 , ŠTA JE ONDA SA „UTROBAŠKIM KONCEPTOM“ (U KOJEM SU SVE VELIKE PREDAVAONE U STREDINI, UTROBI ZGEADE BEZ PRIRODNOG OSVJETLJENJA I ZRAČENJA ???
3. DRUGONAGRAĐENI RAD: GDJE JE PRIRODNO OSVJETLJENJE I MALIM UČIONICAMA (15+5) U DATIM % ?

XYZ

ZAŠTO JE NESTALA GLAVNA RUBRIKA SA KOMENTARIMA ?
OLI GA JE VEĆ “PAPILA MACA” ????? DEMOKRACIJA KRATKOG DAHA ?

XYZ

MOJ PRIJATELJ ARHITEKT, ISTO TAKO, KAO “PRVI DOJAM” NA NJIRIĆEV 1. PROSTORNI PRIKAZ REAGIRAO: OVO SE NEKO SPRDA (S NAMA)?

dio nacije

ej ljudi, a šta ako se neko ode sa nama zajebava? kao, tipa, ajmo ća stavit takvu neku šemu i vidit šta će ponosna nacija komentirat. jer ovo je ipak 1. put da se komentira, ikakav projekat, na ikakav način, koji je dostupan cjelokupnoj naciji.

XYZ

ZAŠTO NISU STAVLJENA PRVA 2 LISTA PRVONAGRAĐENOG RADA, VEĆ GREŠKOM 2 PUTA GABRIĆEV RAD ? ISPRAVITE POGREŠKU MOLIM

Upišite vaš komentar

bot