Duško Kečkemet: Borba za grad

Urednik knjige - mr. Ambroz Tudor
suizdavač - Marjan tisak
Izdanje biblioteke Društva arhitekata Splita i Marjan tiska, Split 2002.
ISBN 953-96127-5 (DAS), ISBN 953-214-026-3 (Marjan tisak)

U knjizi su sabrani važniji radovi koje je dr. Kečkemet kao aktivni kroničar Splita, pisao tijekom svog dugog i aktivnog kritičarskog rada.
Knjige dr. Kečkemeta imaju iznimnu povijesnu vrijednost, jer su rijetka svjedočanstva o naoko marginalnim zbivanjima, koje nisu u fokusu velike politike. Usvajanje nekog urbanističkog plana, ne čini se sudbonosnim za pitanje Planete, ali za sudbinu njegovih stanovnika to je i te kako važna stvar.
Među člancima mlađoj publici sigurno će biti interesantni tekstovi u kojima se dr. Kečkemet suprotstavlja, tadašnjoj oficijelnoj gradskoj politici. Tako je članak o Sustipanskom groblju, gotovo jedino svjedočanstvo o tom nemilom, već gotovo legendarnom događaju i akterima te, lokal političke drame, čije nam sudbine služe kao upozorenja, da budemo pažljiviji prilikom donošenja odluka.

Komentari - 1

U Splitu snažan potres – sa zabrinjavajućom poplavom novih civilnih udruga i njihovih ogranaka | GRAĐANSKA INICIJATIVA SPLIT

[…] urbaniteta, oslanjajući se paradigmatski pri tome s jedne strane na lokalnu biblijju pod nazivom BORBA ZA GRAD autora Duška Kečkemeta, a s druge strane na srodne inicijative i udruge poput TESERAKTA koje […]

Upišite vaš komentar

bot