14. studenog 2011.

eVolo 2012 Skyscraper Competition

eVolo

eVolo magazin organizira međunarodni interdisciplinarni natječaj na temu nebodera. Natječaj se organizira svake godine od 2006. te je danas jedna od prestižnijih nagrada u domeni visokogradnje.

Cilj natječaja je producirati nova rješenja u projektiranju nebodera u pogledu upotrebe različitih (i novih) materijala, tehnologije, reintepretacije programa nebodera i njihove estetike. Ta rješenja trebaju (re)definirati odnos nebodera i njegovih korisnika, nebodera i prirodnog okoliša te nebodera i samog grada.
Također je važan  i odnos javnog i privatnog prostora te funkcioniranje na individualnoj i kolektivnoj razini u takvoj vertikalnoj zajednici.

Natjecatelji moraju posebno proučiti probleme suvremenog grada (socio-ekonomske probleme, ekologiju i održivi razvoj, kulturološke problemi itd) kroz interdisciplinarni prizmu te time, osim rješavanja tekuće problematike, postaviti dobar temelj za rješavanje i budućih problema.

Natječaj nema ograničenja u pogledu programa, lokacije i veličine - time se daje prostor za kreativnost  kroz koju zaista može doći do kvalitetne (re)interpretacije pojma nebodera.

Detalje o natječaju, datume, uvjete i ostale informacije možete vidjeti na eVolo 2012 Skyscraper Competition.

Komentari - 0

Upišite vaš komentar

bot