X

Objave

31.10.2023Natječaji

Projektni natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja uređenja kulturno-povijesne cjeline Solina i Travarice u Trogiru

Rok za predaju natjecčajnih radova: 10.01.2024.

GRAD TROGIR raspisuje, a DRUŠTVO ARHITEKATA SPLITA (DAS) organizira i provodi javni, opći, dijelom za realizaciju, prvog stupnja složenosti, u jednom stupnju Projektni natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja Uređenja kulturno-povijesne cjeline Solina i Travarice u Trogiru.

27.09.2023Aktivnosti

Reakcija na medijske natpise o uređenju Peškere u Makarskoj

Kao strukovna organizacija nismo skloni reagiranju na površni populizam od strane političkih aktera, ali oko teme Peškere smo dužni reagirati jer se događaju društveno vrlo opasne i štetne radnje protiv kojih se, i sada i inače, žestoko i beskompromisno borimo. Nedvojbeno je da građanski aktivizam igra ključnu ulogu u demokratskom društvu (štoviše, DAS ga potiče, promovira i surađuje s njegovim akterima), ali deformacija i korištenje istog kao oružja za političke napade i guranje vlastitih interesa iznimno je opasno. U ovom slučaju se radi o lažima i obmanama, medijski plasiranim, oko uređenja Peškere. Društvo arhitekata Splita u prvom redu djeluje u Splitu, ali ima aktivne članove u cijeloj županiji, pa tako i u Makarskoj. Na situaciju u Makarskoj smo posebno osjetljivi jer se radi o gradu koji je u (post)tranziciji prostorno mnogo „izgubio“. Makarska,

31.03.2023Obavijesti (DAS)

Raspisan natječaj Europan 17 za lokaciju u Makarskoj

GRAD MAKARSKA raspisuje a EUROPAN HRVATSKA organizira i provodi međunarodni, javni, otvoreni, anketni, putem web-a, u jednom stupnju i anonimni natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja za lokaciju MAKARSKA – PIJACA / PEŠKARIJA / GASTRO-CENTAR GRADA u okviru međunarodnog urbanističko-arhitektonskog natječaja EUROPAN 17 s temom ŽIVI GRADOVI 2, RE-IMAGINACIJA ARHITEKTURE KROZ SKRB O ŽIVOTNIM SREDINAMA  link na  natječaj:  EUROPAN-MAKARSKA

29.03.2023Obavijesti (DAS)

Otvorenje izložbe natječajnih radova za CAM i SKZZ

Klinički bolnički centar Split i Društvo arhitekata Splita pozivaju Vas na otvorenje izložbe radova pristiglih na  Natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Centra akutne medicine s objedinjenim hitnim bolničkim prijemom (CAM) i Natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Centra za specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu (SKZZ)   Izložba natječajnih radova otvorit će se u četvrtak, 30. ožujka 2023. u 19 sati u Palači Milesi, u sjedištu Zavoda za znanstveni i umjetnički rad u Splitu HAZU-a, Braće Radić 7, Split.

12.01.2023Obavijesti (DAS)

Otvorenje izložbe Anketnog natječaja za izradu idejnog urbanističkog rješenja GP Istočna obala

Grad Split i Društvo arhitekata Splita pozivaju Vas na otvorenje izložbe Anketnog natječaja za izradu idejnog urbanističkog rješenja Gradskog projekta Istočna obala. Izložba natječajnih radova  otvorit će se u u četvrtak, 19. siječnja 2023. u 11 sati u atriju zgrade splitske Gradske uprave (Obala kneza Branimira 17, Split). Izložba će biti otvorena do 26. siječnja 2023.  

23.11.2022Natječaji

Natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Centra za specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu (SKZZ)

Rok za predaju natjecčajnih radova: 21.2.2023.

KLINIČKI BOLNIČKI CENTAR SPLIT raspisuje, a DRUŠTVO ARHITEKATA SPLITA organizira i provodi Javni, opći, u jednom stupnju, anonimni, za realizaciju, II stupnja složenosti Natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Centra za specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu na lokaciji KBC SPLIT – Firule (SKZZ).

23.11.2022Natječaji

Natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Centra akutne medicine s objedinjenim hitnim bolničkim prijemom (CAM)

Rok za predaju natjecčajnih radova: 21.2.2023.

KLINIČKI BOLNIČKI CENTAR SPLIT raspisuje, a DRUŠTVO ARHITEKATA SPLITA organizira i provodi Javni, opći, u jednom stupnju, anonimni, za realizaciju, II stupnja složenosti Natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Centra akutne medicine s objedinjenim hitnim bolničkim prijemom na lokaciji KBC SPLIT – Firule (CAM).