X

Ljetna škola ‘City as a Monument’ u Motovunu

25.05.2015

Ljetna škola ‘City as a Monument’ održava se u Motovunu od 13. do 23. kolovoza 2015. pod vodstvom ‘Architecture Unit’ kolektiva.

Kolektiv čine mladi arhitekti koji žive i rade u Zürichu, od kojih su mnogi studirali ili trenutno rade na EPF-u Lausanne odnosno ETH-u Zürich. Ljetna škola je organizirana u suradnji s Arhitektonskim fakultetom Sveučillišta u Zagrebu.

poster_lightblue

Motovun je povijesni gradić na brežuljku kojeg se može promatrati poput otoka okruženog istarskim krajolikom. Taj je kraj, kultiviran već stoljećima, naseljen dobronamjernim divovima i izgnanim biskupima, na granici gdje su se velika carstva jednom srela.

Ljetna škola bavi se prostornim potencijalom unutar grada kao spomenika. To je prilika za istraživanje suvremenog značenja ideje spomenika. Potencijali i moguće budućnosti otkrivat će se odgovarajućom metodologijom rada kroz crteže, slike i modele, oblikovanom kroz interpretaciju zatečenog naslijeđa grada.

Predlažemo drugačiju stvarnost: formiranu od postojećeg, ali i zamišljenog. Onu koja nastaje izmjenom empirijskog i pretpostavljenog, između fizikalnosti promatranja i interpretacije stvaranja. Paralelnim studijama, koje se bave mjerilom čovjeka, grada i okoline, istraživat ćemo prostorne i geometrijske uvjete unutar grada kako bismo ga iznova otkrili.

poster_lightblue.jpg

Za prijavu je potrebno poslati do 5 odabranih radova u PDF formatu. Svaki odabrani primjerak rada treba biti prikazan drugom tehnikom (jedan model, jedan kolaž ili slika, jedan nacrt, jedan aksonometrijski prikaz ili sl.) Uz odabrane radove potrebno je napisati kratko motivacijsko pismo te do 15. lipnja 2015. poslati na motovun@architectureunit.ch

Gosti ljetne škole su arhitekti iz Švicarske, Velike Britanije, Italije, Hrvatske i Njemačke. Više informacija i novosti bit će objavljeno na www.architectureunit.ch
Novosti o ljetnoj radionici također možete pratiti i na facebook stranici https://www.facebook.com/architectureunit.

Mentori radionice su Céline Bessire, Marija Blagojević, Guillermo Dürig, Josip Jerković, Marta Lozo, Tamara Marić, Guillaume Othenin-Girard, Nigel Peake, Luka Piškorec, Richard Prest, Philip Shelley, Matthias Winter i Nemanja Zimonjić.

Kontakt za eventualna pitanja o prijavi na ljetnu školu je luka@architectureunit.ch

IZVOR: DAZ

Preuzmi: