X

Otvorenje izložbe rezultata natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Istraživačkog medicinskog centra Split (IMCS)

02.06.2022

Radovi i rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Istraživačkog medicinskog centra Split (IMCS) za stručnu i zainteresiranu javnost bit će predstavljeni izložbom u Palači Milesi, u sjedištu Zavoda za znanstveni i umjetnički rad u Splitu HAZU-a. Na otvaranju izložbe natječaj i radove predstavit će provoditelj, Društvo arhitekata Splita, raspisivač natječaja KBC Split te Medicinski fakultet Split i Sveučilište u Splitu, a posjetitelji će imati priliku upoznati i autore pobjedničkog rada.

 

Pozivamo Vas stoga na otvaranje izložbe koje će se održati u četvrtak, 2. lipnja 2022. godine s početkom u 19:00 sati.

Izložba će biti otvorena u razdoblju od 2. do 8. lipnja 2022., svakim danom od 17 do 20 sati.

 

Na natječaj je pristiglo ukupno 13 radova, a Ocjenjivački sud izabrao je one najuspješnije o čemu detaljne informacije možete dobiti na linku. Taj infrastrukturni i razvojni projekt pokrenuli su u suradnji Klinički bolnički centar Split (KBC Split) kao prijavitelj te Medicinski fakultet Split (MF Split) i Sveučilište u Splitu. Izgradnja i rad Centra omogućit će suradnju interdisciplinarnih istraživačkih skupina u povezivanju znanstvenog i kliničkog rada, što je preduvjet za podizanje kvalitete znanstveno-istraživačkog rada u području biomedicine i zdravstva. Idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje Istraživačkog medicinskog centra Split (IMCS), koje je rezultat ovog natječaja, prvi je korak u složenom i dugotrajnom procesu izrade projektno-tehničke dokumentacije s ciljem izgradnje, opremanja i stavljanja u funkciju uz pomoć fondova EU u novoj financijskoj perspektivi 2021. – 2027. 

 

U ime raspisivača i provoditelja natječaja,

Daša Gazde, predsjednica Društva arhitekata Splita