X

SPLIT 3 - ULICE, KVARTOVI, STANOVNICI

Treće godine zaredom održava se manifestacija SPLIT 3 - ULICE, KVARTOVI, STANOVNICI. Svakom od manifestacija promoviramo javne prostore Splita 3 koji su važni za građane, pogotovo sada kada su nam mogućnosti kretanja sužene. Ako ne možemo na putovanje, strah nas je zatvorenih prostora, uvijek nam ostaje naša ulica, zidić, ćakula sa susjedima, igra u parku, kupovina u obližnjem dućanu ili koncert, okrugli stol, film na otvorenom. Vidimo se u kvartu od 3.6. do 6.6. na Trsteniku! Svi su dobrodošli!

02.06.2020

Program:

Srijeda, 3 lipanj 2020 u 17:30

Urbana promenada ulicama Splita 3 (Jane's Walk) počinje ispred glavnog ulaza u Sveučilišnu knjižnicu.

Stručno vođenje: Višnja Kukoč i Jelena Borota

Posebna pažnja će se posvetiti ulici Ruđera Boškovića koja je trebala biti glavna ulica 3 gradskog rajona. Na njoj su bili planirani centralni gradski sadržaji od kojih su neki i danas vitalni. Prošetat ćemo se preko Trstenika kroz pothodnik i završit ćemo u parku na Mertojaku. To je drugi park u Splitu izgrađen, tj. zasađen nakon parka Emanuela Vidovića.

Četvrtak, 4 lipnja 2020 u 19:00

Kessah Jazzing u Papandopulovoj ulici, ispred udruge Kvart

Iza pseudonima Kessah nalazi se Tonći Kesić iz Splita koji kumulativno ostvaruje šesto desetljeće rada na javnoj sceni, konkretno više od 35 godina muzičkog i 20 godina iskustva u RTV-medijima. Kao član jazz-grupe Black Coffee osvojio je Porina 1997.

Petak, 5 lipanj 2020 u 19:00

Okrugli stol "STanje 3" u Papandopulovoj ulici, ispred udruge Kvart

Razgovarat ćemo kako aktivirati i provoditi planersku i konzervatorsku zaštitu javnih i društvenih sadržaja kao što su pješačke staze, pothodnike, rekreativne zone, parkinzi, parkovi, drvoredi i drugo.

Subota, 6 lipnja 2020 u 21:00

Kino Mediteran - film Krivnja (The Guilty), Gustav Möller, Danska, Triler, 2018 u Ulici Šime Ljubića, kod umjetničke intervencije SMISAO

Krivnja je napeti triler premijerno prikazan na Sundance Film Festivalu gdje je osvojio nagradu publike za najbolji film, a istu nagradu dobio je i na Rotterdam Film Festivalu. Glavni lik je policajac Asger Holm koji dežura kao dispečer i prima poziv otete žene. Nakon što se poziv iznenada prekine, započinje njegova potraga za misterioznom ženom i otmičarem. S telefonom kao jedinom alatom, Asger vodi utrku s vremenom. Međutim, kako vrijeme prolazi, Asger shvaća da se bavi nečim potpuno neočekivanim.

Sva događanja su besplatna.

Preuzmi: